Дуже гарний та смачний варіант для сніданку або просто невеличкого перекусу. Щось таке на кшталт сендвічу з шинкою сиром та яйцем. Дуже ситне і легке у приготуванні. Сподобається однозначно і вам і всій вашій родині. За бажанням сюди можна додати і помідори і зелень та в принципі будь-які додаткові інгредієнти за вашим смаком.
Рецепт можна сказати простий та банальний, але все одно не менш смачний.
Тому ставлю йому свою позитивну оцінку «СМАЧНО».
Інгредієнти:
- Хліб для тостів або звичайний хліб у формі «цеглинки».
- Твердий сир.
- Вершкове масло.
- Шинка.
- Яйця.
- Сіль за смаком.
Точну кількість складників не вказую навмисно, бо кожний сам буде обирати для себе яку кількість таких сендвічів робити і яку кількість начинки туди класти.
Бажано звичайно купити вже нарізаний рівненькими скибочками хліб для тостів. Але якщо ви такий не знайшли, то не варто засмучуватись, адже піддійте і звичайний хліб прямокутної форми. В мене був саме звичайний хліб. Його нарізаємо на рівні тоненькі скибки. Так само краємо на скибки шинку та твердий сир.
Беремо одну скибку хліба і вирізаємо в ній по центру отвір у формі кола середнього розміру. Кладемо цей хліб на підігріту пательню, змазану олією. В центр (в вирізану дірку) розбиваємо одне куряче яйце. Підсолюємо його трохи за смаком.
Після чого зверху кладемо шматочок шинки і шматочок сиру.
Зверху все накриваємо ще однією скибкою хлібу (цілою, без дірочок), змазаною вершковим маслом. Підсмажуємо так сендвіч на невеликому вогні декілька хвилин. Поки не підсмажиться яйце, що знизу і не підтане сир так, щоб скріпити дві половинки сендвічу в одну. Після чого обережно, за допомогою двох лопаток, перевертаємо сендвіч на інший бік і даємо йому трохи підрум’янитись ще з цієї сторони. Перевертати треба швидко, але обережно, гарно затиснувши обидві скибки хліба лопатками, щоб сендвіч не розвалився.
Готовий сендвіч знімаємо з пательні і подаємо до столу в гарячому вигляді. Зверху можна прикрасити зеленню.
За цим же принципом готуємо і решту сендвічів, для всіх членів родини.
Смачного 😉
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))