А це ще один варіант приготування телячої печінки. Не можу сказати, що він мені дуже сподобався. По суті це просто тушкована печінка і як на мене в такому вигляді її їсти не дуже смачно. Адже вона виходить трохи сухуватою та жорсткуватою, але кожному своє. Викладаю цей рецепт для тих, хто все таки любить саме тушковану печінку.
Але моя особиста оцінка цій страві: «ТАК СОБІ»
Інгредієнти:
- Теляча печінка – 1 кг.
- Цибуля – 1 шт. (велика).
- Морква – 1 шт. (велика)
- Сіль та перець за смаком.
- Кріп.
Печінку бажано за пару годин до початку приготування залити холодною водою та дати так постояти, щоб витекло якомога більше крові. Після чого ріжемо її на невеличкі шматочки і викладаємо в друшляк.
Обдаємо її ретельно кип’ятком. Залишаємо, щоб збігла вода.
В цей час обсмажуємо на сковорідці дрібно нарізану цибулю до прозорості.
Додаємо до неї натерту на терку моркву і трохи підсмажуємо на маленькому вогні.
Наступним кроком викладаємо туди ж шматочки печінки.
Все перемішуємо і за необхідності додаємо трохи кипяченої води, щоб печінка тушкувалась. Солимо та перчимо за смаком, додаємо дрібно накришений кріп.
Готуємо її таким чином до готовності на маленькому вогні, періодично помішуючи, щоб вона не приставала і не пригорала. Печінка тушиться швидко, тому приблизно хвилин 20 буде цілком достатньо. Готовність краще всього перевіряти на смак, вийнявши шматочок і розрізавши навпіл. Чим довше ви її тримаєте тим жорсткіша вона буде ставати, тому занад-то довго не тушкуйте.
Подавати найкраще з картоплею пюре, але тушкована печінка цілком підійде і до інших гарнірів.
Звертаю вашу увагу, що поставлена оцінка, це виключно моя особиста думка.
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))