Часниковий суп з грінками

DSC_1051Дуже легкий та ароматний супчик, який рекомендую скуштувати всім, особливо тим, кому набридли одноманітні та стандартні супи. Цей суп вам точно сподобається, він дуже легкий для шлунку, смачний. Але не дуже ситний, тому попереджаю одразу, що лише цим супчиком чоловіка не нагодуєш, доведеться подавати ще другу страву 😉

Інгредієнти:

  1. Бульйон – 2 л (можна брати будь-який, в мене був курячий).
  2. Батон.
  3. Часник – 6 зубчиків.
  4. Паприка – 20 г.
  5. Сіль.
  6. Олія.
  7. Зелена цибуля.
  8. Перець.
  9. Яйця – 5 шт.
  10. Кріп.
  11. Картопля – 4 шт. (середнього розміру) – це за бажанням.

Половину часнику (3 зубчика) чистимо та натираємо на терку, посипаємо сіллю. На пательню наливаємо олію та трохи підсмажуємо часник, після чого його виймаємо і відкладаємо в бік (він нам ще знадобиться).

DSC_1022

 

 

 

 

 

Хліб нарізаємо на трикутнички середнього розміру на обсмажуємо їх в олії (в якій смажився часник) з обох боків до золотистого кольору.

DSC_1029

 

 

 

 

 

В бульйон висипаємо підсмажений часник та видушуємо 3 зубчика часнику, що залишились. Туди ж додаємо сіль за смаком, паприку та перець.

Взагалі в рецепті немає картоплі, але я все таки почистила та дрібно порізала ще картоплю та також висипала в супчик. Щоб він був все таки трошки більш ситним. Але це не обов’язково і залишається на ваш особистий розсуд.

Суп залишаємо покипіти до готовності картоплі.

Після чого зменшуємо вогонь до мінімуму і починаємо вбивати по черзі по одному яйцю в черпак для супу.

DSC_1031

 

 

 

 

 

Яйце обережно викладаємо в суп, іншою рукою за допомогою ложки підгортаємо його, що сформувалась така ніби «сумочка» з яйця (а-ля «Яйце пашот»). Після того як ми таким чином виклали всі яйця, додаємо дрібно нарізанний кріп і залишаємо суп поваритися ще хвилинки 3 і одразу ж вимикаємо (дивіться не переваріть яйця, бо будуть в круту).

DSC_1034

 

 

 

 

 

 

Готовий супчик подаємо до столу, посипавши дрібно нарізаною зеленою цибулькою разом з грінками.

DSC_1046

 

 

 

 

 

За бажанням перед подачею грінок для більш насиченого часникового смаку можна кожну грінку ще натерти зверху зубчиком часнику.

DSC_1043

 

Смачного ;-)

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

 

 

best

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.