Сир (творог) це дуже корисний та необхідний для кожної людини продукт. Але нажаль не всі люблять його їсти в чистому вигляді. Тому пропоную як альтернативу зробити смачну та ніжну запіканку, якою з радістю будуть ласувати навіть дітки.
Інгредієнти:
- Сир (творог) – 0,5 кг.
- Цукор – 100 г. (якщо любите більш солодкий смак, додавайте більше цукру)
- Ванільний цукор – 2 пакетики.
- Яйце – 2 шт.
- Манна крупа – 100 – 150 г. (кількість приблизна, додавайте потрошку забагато не потрібно).
- Родзинки – 50 г.
- Сода – на кінчику чайної ложечки
Сир ретельно розтираємо з цукром, яйцями, содою та ванільним цукром. В мене був дуже сухий сир, тому розтерся не надто добре і в запіканці були грудочки, тому раджу в таких випадках додавати трошки молока, щоб краще розім’явся сир.
Родзинки заливаємо кип’ятком, щоб вони розм’якли. Після чого воду зливаємо та додаємо родзинки до суміші з сиру. Перемішуємо та починаємо поступово додавати потроху манну крупу, постійно мішаючи. Дивимось по консистенції, щоб суміш була доволі густою. Але забагато манки не сипте, тоді запіканка буде більш ніжною та пушкою. Манка потрібна тільки щоб закріпити запіканку, щоб вона трималася купи.
Рознімну форму змазуємо вершковим маслом, викладаємо туди суміш, а зверху змазуємо яйцем, щоб надати запіканці сонячного кольору.
Ставимо в розігріту піч та випікаємо при температурі 180 градусів близько 30 хв. до готовності. Після чого виймаємо з печі.
Даємо запіканці повністю охолонути і тільки тоді виймаємо з форми та починаємо різати та куштувати.
Подаємо до чаю та насолоджуємося ))))
Смачного)))
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))