Ще один цікавий рецепт маринування та приготування м’яса. Страва виходить дійсно в дусі Іспанії з перчинкою, а саме м’ясо доволі ніжне та пікантне.
Плюс цього м’яса полягає у тому, що його можна готувати різними шляхами і воно все одно буде по своєму дуже смачним та апетитним. Я наприклад запікала в печі, але його можна і смажити на сковорідці і готувати на барбекю і навіть на грилі, як вам забажається.
Інгредієнти:
- Свинний биток – 1 кг.
- Оливкова олія – 100 г. (приблизно).
- Перець чилі.
- Чорний перець.
- Лавровий лист.
- Часник – 3-4 зубчика.
- Сіль та інші приправи за вашим смаком.
- Гірчиця.
М’ясо промиваємо і нарізаємо на скибки товщиною приблизно пів сантиметра.
Отримані биточки відбиваємо, але не занадто тонко. Інакше м’ясо висушиться під час запікання.
Після чого готуємо маринад. В миску наливаємо оливкову олію, видушуємо часник, додаємо сіль, трох гірчиці, два види перцю та за бажанням інші приправи за вашим смаком. Все перемішуємо.
Кожний шматочок м’яса окремо вмочуємо в маринад з обох боків та викладаємо в миску, один на один. Накриваємо тарілкою або кришкою і ставимо в холодильник хоча б на годин 6, краще на ніч, щоб м’ясо добре промаринувалось.
Далі вкладаємо м’ясо в форму для запікання, зверху кладемо декілька лаврових листків.
Накриваємо все фольгою. В фользі робимо невеличкі дірочка для вентиляції. Ставимо в піч і випікаємо близько години при температурі 180 градусів. Коли м’ясо буде вже майже готове, знімаємо фольгу і даємо йому трошки підрум’янитись, хвилин 10 при температурі 220 градусів.
Подаємо до столу в гарячому вигляді з гарніром, найкраще з смакує зі смаженою чи печеною картоплею.
Смачного)))
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))