Шоколадні тістечка

PicsArt_1419616471421PicsArt_1419617534542

 

Ось і наближається Новий Рік та Різдвяні свята. І в такі дні ти завжди знаходишся в очікуванні якогось дива та казки, так чому б не взяти все в свої руки і не створити собі і близьким незабутній новорічний настрій. А в цьому вам допоможуть смачненькі та дуже оригінальні тістечка на основі досить популярних ласощів які в народі називаються «картопля».

 

Самі тістечка готуються дуже легко та швидко, а от прикрашати їх це вже трохи довше та важче, але чого ж не зробиш для створення святкової атмосфери. 🙂

З такого тіста можна робити абсолютно різні тістечка, різної форми і прикрашати їх на ваш смак та в межах вашої фантазії: кремом, глазур’ю, кокосовою стружкою, шоколадними краплями, мигдальними пластівцями, посипкою, чим завгодно.

Я хотіла зробити снігові кульки та ялинки, але на жаль коли справа дійшла до прикрашання тістечок, виявилось що мої цукрові олівці зіпсувались, тому довелось імпровізувати і тістечка вийшли не такими як я планувала L так що уж вибачайте за зовнішній вигляд, але запевняю вас на смак це не вплинуло. Тістечка вийшли дуже смачні та ніжні і смаком нагадують улюблену всіма «картоплю». Новий Ріг все таки, тому не зважаючи на зовнішні недоліки, новорічна атмосфера була врятована завдяки незабутньому смаку 🙂

Інгредієнти:

  1. Вершкове масло (кімнатної температури) – 120 г.
  2. Борошно – приблизно 100 — 150 г. Будете далі дивитись по консистенції.
  3. Цукор – 150 г.
  4. Ванільний цукор – 1 пакетик.
  5. Яйця – 2 шт.
  6. Молоко – 200 мл.
  7. Какао порошок – 2 ст.л.
  8. Сіль – одна дрібка.
  9. Розпушувач – 1 ч.л.
  10. Варення (будь-яке на ваш вибір) – приблизно 1-2 ст.л.

Для прикраси в мене була: кокосова стружка, мигдальні пластівці та шоколадна глазур (з магазину, в пакетику)

 

Вершкове масло викласти з холодильника за пару годин, щоб воно добре розм’якло до кімнатної температури. Потім ретельно перетираємо масло з цукром до днорідної маси.

IMG_0852

 

 

 

 

 

 

Додаємо яйця і все збиваємо блендером.

IMG_0853

 

 

 

 

 

 

В окремій мисці змішуємо борошно, розпушувач, сіль та какао.

IMG_0854

 

 

 

 

 

 

Додаємо до масляної суміші половину суміші з борошна і половину молока, при цьому працюючи міксером, потім додаємо борошно та молоко, що залишилось. Все збиваємо до однорідності. Тісто має бути як густа сметана, якщо воно за рідке додаємо ще по троху борошна до того часу поки воно не стане необхідної консистенції.

IMG_0855

 

 

 

 

 

 

Вмикаємо піч на 180 градіусів. Форму змащуємо вершковим масло та виливаємо в неї тісто. Ставимо до печі і випікаємо приблизно 20 хв. до сухого сірника.

IMG_0856

 

 

 

 

 

 

Готовий бісквіт залишаємо охолонути.

IMG_0858

 

 

 

 

 

 

Після чого обрізаємо краї. Їх можна віддати з’їсти дітям. А сам бісквіт розкришуємо руками на дрібну крихту.

IMG_0859

 

 

 

 

 

 

Додаємо до нього варення (будь-яке на ваш смак, в мене було полуничне), так щоб сформувалось еластичне тісто з якого легко ліпити будь-які тістечка. Дивіться не додавайте за багато варення, щоб не вийшла за рідка суміш.

IMG_0860

 

 

 

 

 

 

З отриманої суміші ліпимо тістечка будь-якої форми. Я робила конуси (для ялинок) та кульки.

IMG_0862

 

 

 

 

 

IMG_0861

 

 

 

 

 

 

Отримані тістечка прикрашаємо за смаком. Я приготувала шоколадну глазур (по інструкції на пакетику) і змащувала свої тістечка в глазурі, потім посипала кокосовою стружкою та мигдалем. Отримані тістечка ставимо в холодильник та даємо пів годинки постояти, щоб схватитися, а потім можна подавати до чаю)

IMG_0865

 

 

 

 

 

ПОРАДА: Оскільки бісквіт м’який то глазур одразу ж всмоктувалась в тістечка і вийшло смачно. Якщо ж ви хочете хрумку глазуровану скоринку на тістечках, тоді раджу перед тим як вкривати глазур’ю, поставити тістечка, як мінімум на 5 годин, до холодильника, щоб вони затверділи і глазур не всмоктувалась а застигала на поверхні.

 

PicsArt_1419617364585

 

Смачного)))

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви, разом ми досягнемо найкращого результату)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.