А сьогодні пропоную приготувати дуже смачний та корисний супчик з галушками. Робиться він швидко та легко, має ніжний смак і при цьому є достатньо дієтичним, так що його сміливо можна давати їсти навіть дітям)
На 3-х л. каструлю потрібно:
- М’ясний фарш – 300 г. Можна брати будь-який фарш на ваш смак, в мене був свинний. І раджу фарш робити самим, а не купувати готовий (магазинним я не довіряю).
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 4-5 шт. середнього розміру.
- Морква 1-2 шт. середнього розміру.
- Вершкове масло -70 г.
- Яйце – 1 шт.
- Манна крупа – кількість точну не скажу будете дивитись по консистенції галушок.
- Сіль та перець за смаком.
- Кріп та базилік (за бажанням).
Спочатку набираємо воду в каструлю і ставимо на вогонь, чекаємо поки вода майже закипить і починаємо крутити з фаршу м’ясні кульки. Робимо їх не сильно великого розміру і кидаємо в каструлю з водою. Коли вода з м’ясними кульками закипить знімаємо пінку (якщо така з’явилася) та додаємо цілу почищену та помиту цибулину.
Залишаємо покипіти на маленькому вогні, в цей час готуємо галушки. Для цього розтоплюємо до рідкого стану вершкове масло (можна це робити або в мікрохвильовій або на водяній бані). До масла додаємо яйце, ретельно перемішуємо. Потім найважливіше, поступово починаємо додавати манку до яєчно-масляної суміші, постійно швидко-швидко помішуючи. Додаємо поступово, щоб не насипати забагато манки, бо тоді галушки вийдуть занадто твердими і не смачними. Ідеальна консистенція це коли суміш стає по густині як дуже густа сметана. Бо якщо манки буде замало то вони навпаки розлізуться у вас. Тому треба мішати і уважно слідкувати за консистенцією. Після того як суміш готова одразу ж (важливо не залишати суміш довго стояти, бо вона загусне і зіпсується) беремо чайну ложечку і починаємо робити галушечки. Для цього набираємо чайною ложкою суміш до половини ложки і за допомогою другої ложки викидаємо галушку до киплячих м’ясних кульок. Все це робимо дуже швидко, щоб не дати суміші довго стояти. Коли всі галушки вже в супі, обережно перемішуємо їх дерев’яною ложкою, перевіряючи щоб вони не приставали до дна каструлі, але намагаємось їх не зламати при цьому. Накриваємо суп кришкою і залишаємо далі кипіти на маленькому вогні.
В цей час миємо та чистимо моркву та картоплю, нарізаємо їх маленькими кубиками та додаємо в суп.
Солимо та перчимо за смаком, за бажанням додаємо базиліку. Варимо ще трохи на маленькому вогні, до готовності (м’якості) картоплі та моркви, це приблизно хвилин 20-30. Коли суп вже майже готовий додаємо дрібно нарізаного кропу, все перемішуємо і даємо покипіти ще 5 хвилин. Потім виключаємо і даємо 10 хвилин настоятися.
Подаємо на стіл зі сметанкою)
Смачного)))
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви, разом ми досягнемо найкращого результату)))