Шматочки індички запечені з картоплею

DSC_8253Смачна та швидка страва на кожний день. Думаю майже всі полюбляють запечену картоплю, а якщо і з ароматними шматочками м’яса, то все встояти просто неможливо. 😉
Страва стане чудовою прикрасою навіть святкового столу, тому рекомендую всім.

Інгредієнти:

1. Картопля – 5-6 шт.
2. Філе індички – 1 кг.
3. Цибуля – 1 шт.
4. бальзамічний оцет – 50 г.
5. Приправи, сіль, перець.
6. Оливкова олія.
7. Часник.

Філе миємо та нарізаємо шматочками, цибулю півкільцями. Викладаємо все в миску, солимо, перчимо, додаємо приправи за смаком.

DSC_8245

 

 

 

 

 

Заливаємо все бальзамічним оцтом, гарно перермішуємо та даємо постояти при кімнатній температурі хвилин 20 для маринування. В цей час картоплю очищаємо і відварюємо цілою у підсоленій воді хвилин 10 після закипання. Після чого відкидаємо на друшляк, щоб збігла вода.

DSC_8246

 

 

 

 

 

В форму для випікання або на деко викладаємо м’ясо з цибулею, звершу кладемо картоплю. Якщо картоплини невеличкі, то кладемо цілими, більші розрізаємо навпіл. Картоплю збризкуємо оливковою олією, присипаємо італійськими травами та часником.

DSC_8249

 

 

 

 

 

Ставимо у розігріту духовку на півгодини. Раджу не перетримувати, бо тоді страва вийде дуже сухою. Готову картоплю з м’ясом подаємо до столу в гарячому вигляді.

DSC_8253

 

Смачного ;-) Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.