Смачна та швидка страва на кожний день. Думаю майже всі полюбляють запечену картоплю, а якщо і з ароматними шматочками м’яса, то все встояти просто неможливо. 😉
Страва стане чудовою прикрасою навіть святкового столу, тому рекомендую всім.
Інгредієнти:
1. Картопля – 5-6 шт.
2. Філе індички – 1 кг.
3. Цибуля – 1 шт.
4. бальзамічний оцет – 50 г.
5. Приправи, сіль, перець.
6. Оливкова олія.
7. Часник.
Філе миємо та нарізаємо шматочками, цибулю півкільцями. Викладаємо все в миску, солимо, перчимо, додаємо приправи за смаком.
Заливаємо все бальзамічним оцтом, гарно перермішуємо та даємо постояти при кімнатній температурі хвилин 20 для маринування. В цей час картоплю очищаємо і відварюємо цілою у підсоленій воді хвилин 10 після закипання. Після чого відкидаємо на друшляк, щоб збігла вода.
В форму для випікання або на деко викладаємо м’ясо з цибулею, звершу кладемо картоплю. Якщо картоплини невеличкі, то кладемо цілими, більші розрізаємо навпіл. Картоплю збризкуємо оливковою олією, присипаємо італійськими травами та часником.
Ставимо у розігріту духовку на півгодини. Раджу не перетримувати, бо тоді страва вийде дуже сухою. Готову картоплю з м’ясом подаємо до столу в гарячому вигляді.
Смачного Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))