Думаю рецептом запеченої картоплі вже нікого не здивувати, але все ж таки поділюся ще своїм. Адже це не просто запечена картопля, це двічі запечена картопля 😉 Виходить дійсно дуже смачно і ситно. До того ж фарширувати картоплю можна абсолютно різними продуктами на ваш смак, це може бути й шинка і ковбаска і овочі, будь-який каприз. Ось така універсальна страва виходить. Цього разу я готувала з грибочками, вийшло непогано.
Інгредієнти:
1. Картопля середнього розміру – 10 шт.
2. Гриби – 0,5 кг.
3. Зелена цибуля.
4. Твердий сир – 200 г.
5. Сметана.
6. Сіль, перець, приправи.
Картоплю для цієї страви краще брати середнього розміру і приблизно однакову. Звичайно ж це не повинна бути дуже молода картопля в якої дуже тоненька шкірка, інакше вона просто розвалиться і нічого з того не вийде. Картоплю гарно миємо, обтираємо, розрізаємо на дві половинки, трошки солимо, викладаємо на деко і відправляємо запікатись до готовності до розігрітої духовки.
На це піде десь близько 40 хвилин при 180 градусах. В цей час гарно миємо гриби (в мене були шампіньйони) і дрібно нарізаємо їх. Викладаємо на розігріту пательню, накриваємо кришкою. Залишаємо на середньому вогні поки вони гарно не пустять сік. Тоді знімаємо кришку і даємо всій рідині википіти. Після чого додаємо до грибів сіль, перець, інші приправи на ваш смак, кілька ложок сметани та дрібно накришену зелену цибулю. Все перемішуємо і даємо потушкуватись на маленькому вогні близько 15 хвилин. Після цього вогонь вимикаємо. Готову картоплю дістаємо з духовки і по можливості поки вона не охолола виймаємо м’яку серединку з кожної половинки, залишаючи щось на кшталт «човників». Серединку, який ми вийняли розминаємо в пюре, сюди ж додаємо грибочки в сметані і гарно перемішуємо.
Ложкою наповнюємо кожну картоплинку отриманою начинкою.
Зверху притрушуємо натертим на терку сиру і знову відправляємо в духовку ще на хвилин 10-15 до приємного золотистого кольору.
Подаємо на стіл в гарячому вигляді і насолоджуємо смачною та корисною стравою 😉
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))