Полуничний торт

DSC_4903Пропоную вам рецепт дуже ніжного та легкого тортика на десерт. Готується він на основі бісквіту, сметани та просто величезної кількості полуниці, що є його найбільшим плюслм. Рекомендую цього літа спробувати цей десерт абсолютно всім. 😉

 

Оцінка: «СМАЧНО» 😉

Інгредієнти:

  1. Сметана – 0,5 л.
  2. Цукор – 250 г.
  3. Желатин – 25 г.
  4. Вода – 150 мл.
  5. Полуниця -0,5 кг.
  6. Бісквіт.

Для бісквіту:

  1. Яйця —  2шт.
  2. Цукор – 100 г.
  3. Сіль.
  4. Ванільний цукор – 2 пакетика.
  5. Борошно.

 

Для початку необхідно спекти бісквіт. Для цього ми в миску відділяємо жовтки від білків. Починаємо збивати міксером білки до пишної маси. Після чого не припиняючи працювати міксером додаємо по одному жовтку. Потім так само поступово додаємо цукор, дрібку солі, ванільний цукор. В останню чергу потроху всипаємо борошно. Точну кількість не можу вам сказати, робити треба інтуїтивно, додаємо потроху, збиваємо блендером, як тільки консистенція буде як у сметани середньої густини.

DSC_4880

 

 

 

 

 

Вимикаємо міксер. Форму для випікання змащуємо вершковим масло і виливаємо туди наше тісто. Випікаємо при 180 градусах хвилин 15-20  до сухого сірника. Готовий бісквіт виймаємо з печі і даємо йому повністю охолонути.

Поки печеться бісквіт ми заливаємо желатин водою і залишимо на декілька хвилин набухати. Далі ставимо його на вогонь, використовуючи при цьому водяну баню.

DSC_4883

 

 

 

 

 

Доводимо желатин до кипіння і повного розчинення, але не кип’ятимо. Полуницю миємо і нарізаємо шматочками. Охолонувший бісквіт також дрібно ріжемо.

DSC_4882

 

 

 

 

 

Сметану збиваємо з цукром за допомогою міксера у пишну масу. Трохи охолонувший желатин виливаємо в сметанний крем і гарно перемішуємо.

На дно роз’ємної форми насипаємо ягоди полуниці.

DSC_4884

 

 

 

 

 

 

Зверху присипаємо половиною шматочків бісквіта.

DSC_4885

 

 

 

 

 

Наступним шаром поливаємо бісквіт половиною сметанного крему.

DSC_4886

 

 

 

 

 

Потім все повторюємо знову: полуниця, бісквіт, крем. Єдине що залиште трохи полуниці на верхівку торта, щоб гарно його прикрасити.

DSC_4887

 

 

 

 

 

 

Готовий торт ставимо в холодильник хоча б на 4 години. Після чого його сміливо можна подавати до чаю 😉

DSC_4896

 

 

 

 

 

P.S. В мене на фото є ще шар просто цілого бісквіта. Це все тмоу, що я зробила його забагато і тому вирішила половину покласти просто шматком. В самому тексті рецепта я вже вдвічі зменшила кількість інгредієнтів для бісквіта, так щоб у вас вийшло в самий раз і не довелося фантазувати куди приткнути зайве як мені. 😉

DSC_4905

 

Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.