Пропоную дуже ситний, смачний та ніжний пиріг з листкового тіста з індичим фаршем, морквою і пікантним маринованим огірочком. Рекомендую спробувати всім 😉
Оцінка: «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Листкове тісто (без дріжджове) – 500 г.
- Індиче м’ясо 500 г.
- Цибуля – 1 шт.
- Курячі яйця – 1 шт.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Мариновані огірки – 4 шт.
- Морква – 1 шт. (велика).
- Твердий сир – 300 г.
- Сіль, перець, базилік.
Листкове тісто (я брала заморожене, вже готове) розморожуємо і розкатуємо в тонкий прямокутник.
М’ясо індички за допомогою м’ясорубки перетворюємо на фарш. Далі у фарш вбиваємо яйце, додаємо сіль, перець та базилік за смаком. Гарно все перемішуємо.
Другу цибулину очищаємо і дрібно нарізаємо. Підсмажуємо її до м’якості на розігрітій пательні, змащеній олією. Моркву очищаємо і нарізаємо маленькими кубиками. Додаємо моркву до цибулі і трохи підсмажуємо.
Далі додаємо цю суміш до фаршу і перемішуємо. Сир нарізаємо на тоненькі прямокутники. В центр розкатаного тіста викладаємо спочатку половину нарізаного сиру,
потім гіркою викладаємо фарш.
Мариновані огірки ріжемо тоненькими кільцями і викладаємо на фарш. А на них другу половину сиру.
Краї тіста нарізаємо на смужки у вигляді пелюстків і поступово скріплюючи краї, зліплюємо пелюстки, обгортаючи тісто. Зверху пиріг гарно змащуємо яєчним жовтком.
Ставимо в пиріг у розігріту піч і випікаємо при 180 градусах приблизно півгодини, до готовності фаршу.
Готовий пиріг виймаємо, даємо трохи охолонути і подаємо до столу з легким салатом зі свіжих овочів.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))