Лазанья Болоньєзе

DSC_3330Лазанья – це традиційна італійська страва, яка готується з декількох шарів дуже тонко розкатаного тіста, вкритого шаром начинки з м’ясного фаршу, бекону, овочів, тощо та залито соусом. Готується лазанья  звичайно довго, але воно того варто. Це дуже оригінальна, смачна та неймовірно ситна страва. А тому вона варта кожної хвилини, витраченої на її приготування. Спробуйте і ви не пошкодуєте.

Оцінка: «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти:

Для листів лазаньї:

  1. Борошно – 400 г.
  2. Яйця – 2 шт.
  3. Вода – 100 г.
  4. Сіль.

Для соусу Болоньєзе:

  1. Фарш зі свинини – 400 г.
  2. Помідори —  2шт.
  3. Томатна паста – 30 г.
  4. Італійські трави.
  5. Морква – 1 шт.
  6. Болгарський перець – 0,5 шт.
  7. Цибуля – 1 шт.
  8. Часник – 3 зубчика.
  9. Сіль.
  10. Червоне вино – 80 г.
  11. Кріп.

Для соусу Бешамель:

  1. Молоко – 400 г.
  2. Борошно – 20 г.
  3. Вершкове масло – 50 г.
  4. Мускатний горіх 9мелений) – 4 г.
  5. Французька гірчиця – 30 г.
  6. Сіль.
  7. Твердий сир – 250 г.

 

Спочатку ми готуємо листи лазаньї. Ви звичайно можете купити їх і в магазині, але ж приготувати всю страву від початку до кінця самому набагато цікавіше і смачніше 😉

Для тіста в глибоку миску просіюємо борошно, додаємо до нього яйця та воду.

DSC_3296

 

 

 

 

 

Гарно все вимішуємо, прикриваємо рушничком і відставляємо в бік на хвилин 30.

DSC_3297

 

 

 

 

 

 

В цей час робимо начинку для нашої лазаньї.

Першим робимо соус болоньєзе. Нарізаємо дрібними кубиками моркву, болгарський перець та цибулю.

DSC_3298

 

 

 

 

 

Часник та кріп дуже дрібно краємо. Помідори перетворюємо на пюре у блендері або натираємо на терку. Додаємо до помідорів томатну пасту та італійські трави, гарно перемішуємо.

DSC_3299

 

 

 

 

 

Розігріваємо пательню і обсмажуємо на ній нарізані кубиком овочі, постійно помішуючи і на великому вогні.

DSC_3300

 

 

 

 

 

Через хвилин 10 додаємо до них перекручене на фарш м’ясо (в мене була свинина, але ви можете взяти і яловичину), часник. Все гарно перемішуємо і обсмажуємо на середньому вогні ще хвилин 10.

DSC_3302

 

 

 

 

 

 

Після чого сюди з додаємо пюре з помідорів та пасти і нарізаний кріп. Через 5 хвилин вливаємо вино і тушкуємо все на маленькому вогні до готовності м’яса. На це піде хвилин 15. Коли м’ясо вже готове знімаємо пательню з вогню.

DSC_3303

 

 

 

 

 

Тепер займемось соусом бешамель. Для цього в невеличку каструльку кидаємо масло і на маленькому вогні розтоплюємо його. Після чого додаємо до нього борошно, ретельно та гарно все перемішуємо. Наступним кроком поступово вливаємо в каструльку холодне молоко, не припиняючи гарно все помішувати. Солимо, додаємо мускатний горіх, перемішуємо. ВАЖЛИВО: НЕ ДОВОДИМО ДО КИПІННЯ.

DSC_3305

 

 

 

 

 

Завчасно знімаємо з вогню, після чого додаємо французьку гірчицю, що має зернисту структуру, перемішуємо. Все соус готовий.

DSC_3306

 

 

 

 

 

Твердий сир натираємо на терку, він буде нам потрібен для посипання шарів лазаньї.

Тепер повертаємось до нашого тіста.

Ділимо його на 6 рівних частинок. Кожну розкатуємо по розміру вашої форми для запікання в дуже тонкий пласт. Чим тонше буде тісто тим краще пропечеться лазанья і тим смачніше вона буде. Але будьте обережні не розкатуйте до дірок.

DSC_3304

 

 

 

 

 

Дно форми для випікання змащуємо вершковим маслом, викладаємо перший розкатаний лист. На нього кладемо соус болоньєзе.

DSC_3308

 

 

 

 

 

Притрушуємо натертим сиром і заливаємо соусом бешамель. Так, я зробила перший шар навпаки, переплутала 😉

DSC_3309

 

DSC_3310

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Далі знову кладемо шар тіста, на нього знову соус больньєзе, сир та соус бешамель і так до самого останнього листка тіста. На останній ми не кладемо соус больньєзе, а тільки присипаємо його гарненько сиром (бажано у великій кількості) і поливаємо соусом бешамель.

DSC_3311

 

 

 

 

 

 

Накриваємо все фольгою, в якій робимо ножем невеличкі отвори для циркуляції повітря. Ставимо форму у розігріту піч і випікаємо при 190 градусах хвилин 40 (орієнтуйтесь саме на вашу піч) до золотистої скоринки.

DSC_3315

 

 

 

 

 

За хвилин 10 до готовності зніміть фольгу, щоб лазанья гарно підрум’янилась.

DSC_3317

 

 

 

 

 

Готову лазанью дістаємо з печі, нарізаємо на шматки і подаємо до столу.

DSC_3328

 

Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.