Страва для справжніх чоловіків. Запечені реберця в медово-соєвому маринаді – просто пальчики оближеш. Дуже ароматна, ситна та смачна страва, яка чудово пасує як для домашньої вечері так і для веселого пікніка на природі.
Для приготування цієї страви необхідно потримати реберця в маринаді принаймні добу, тому обов’язково враховуйте цей час якщо маєте намір приготувати цю апетитну страву.
Оцінка: «СМАЧНО» J
Інгредієнти:
- Свинячі реберця – 1 кг.
- Мед – 3 ст. л.
- Соєвий соус – 20 г.
- Кетчуп – 40 г.
- Часник – 3 зубчика.
- Сіль, перець, приправи.
Для початку гарно промиваємо реберця і нарізаємо їх невеличкими шматочками вздовж кісточок. Далі солимо, перчимо їх за смаком, присипаємо іншими приправами на власний вибір (в мене базилік).
Наступним кроком готуємо маринад. Для цього в глибоку каструлю кладемо мед. Далі додаємо до нього кетчуп, соєвий соус та роздушені зубчики часнику. Все гарно перемішуємо і викладаємо сюди ж реберця. Знову все агрно вимішуємо, так щоб маринад покривав всі реберця. Закриваємо все кришкою і ставимо в холодильник мінімум на добу (можна тримати і довше).
По спливу необхідного часу розігріваємо піч до 200 градусів.
Реберця найкраще смакують з печеними овочами, тому раджу на дно форми для запікання викласти якісь овочі на ваш смак. Я поклала шматочки картоплі та моркви, як раз чудовий гарнір до реберець. Тим паче що під час випікання овочі насичуються маринадом і жиром з реберець і стають неймовірно ароматними і смачними, тому раджу всім.
Отже на картоплю і моркву ми викладаємо наші реберця, зверху поливаємо їх маринадом і відправляємо в піч приблизно на годинку до готовності (апетитної скоринки).
Готувати такі реберця можна і на природі, на барбекю. З димком вони виходять ще смачніші.
Подавати реберця варто з печеними овочами в гарячому вигляді. Насолоджуйтесь 🙂
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))