Салат з руколою та креветками

DSC_0594Дуже смачний та ніжний салат. Куштувала його вперше влітку у знайомих і вирішила, що неодмінно маю також приготувати. З тих пір цей салатик став постійним гостем в нашому домі. Не зважаючи на те, що туди входять саме свіжі овочі і його готувати все таки краще влітку. Але літа так довго чекати, тому ми час від часу все ж таки балуємо себе цією смачною стравою навіть холодними зимовими вечорами. Тому і вам рекомендую, точно не пошкодуєте.

Одразу попереджаю, що цей салат краще за все готувати з перепелиними яйцями, але так склалося, що саме їх я і не змогла вчасно купити, тому готувала з курячими. Але все ж таки раджу по можливості брати перепелині яйця.

Кількість продуктів не вказую, все залежить від того скільки салату вам потрібно зробити, так що тут зорієнтуєтесь самі.

 

Інгредієнти:

  1. Листя салату.
  2. Пекінська капуста (її додавати слід зовсім трошки)
  3. Помідори черрі.
  4. Перепелині яйця (за відсутності можна і звичайні взяти).
  5. Креветки (краще брати вже очищені).
  6. Рукола.
  7. Свіжий огірок.
  8. Зелена цибуля.
  9. Майонез.
  10. Гранатовий соус.

 

Яйця ми відварюємо до готовності та очищаємо від шкарлупи.

DSC_0556

 

 

 

 

 

Креветки відварюємо декілька хвилин в підсоленій киплячій воді. За необхідності (якщо ви купляли креветки в панцирі) — очищаємо їх.

DSC_0564

 

 

 

 

 

Листя салату та пекінку нарізаємо в глибоку миску. Туди ж кришимо дрібно руколу, огірок  та зелену цибулю.

DSC_0587

 

 

 

 

 

 

Яйця та помідори розрізаємо на чотири частини та висипаємо в миску.

DSC_0585

 

 

 

 

 

DSC_0586

 

 

 

 

 

 

Додаємо креветки.

Заправляємо салат невеликою кількістю легкого (не сильно жирного) майонезу і додаємо декілька крапель гранатового соусу, все ретельно перемішуємо і подаємо до столу.

DSC_0594

 

Смачного)))

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.