Дуже смачний та ніжний салат. Куштувала його вперше влітку у знайомих і вирішила, що неодмінно маю також приготувати. З тих пір цей салатик став постійним гостем в нашому домі. Не зважаючи на те, що туди входять саме свіжі овочі і його готувати все таки краще влітку. Але літа так довго чекати, тому ми час від часу все ж таки балуємо себе цією смачною стравою навіть холодними зимовими вечорами. Тому і вам рекомендую, точно не пошкодуєте.
Одразу попереджаю, що цей салат краще за все готувати з перепелиними яйцями, але так склалося, що саме їх я і не змогла вчасно купити, тому готувала з курячими. Але все ж таки раджу по можливості брати перепелині яйця.
Кількість продуктів не вказую, все залежить від того скільки салату вам потрібно зробити, так що тут зорієнтуєтесь самі.
Інгредієнти:
- Листя салату.
- Пекінська капуста (її додавати слід зовсім трошки)
- Помідори черрі.
- Перепелині яйця (за відсутності можна і звичайні взяти).
- Креветки (краще брати вже очищені).
- Рукола.
- Свіжий огірок.
- Зелена цибуля.
- Майонез.
- Гранатовий соус.
Яйця ми відварюємо до готовності та очищаємо від шкарлупи.
Креветки відварюємо декілька хвилин в підсоленій киплячій воді. За необхідності (якщо ви купляли креветки в панцирі) — очищаємо їх.
Листя салату та пекінку нарізаємо в глибоку миску. Туди ж кришимо дрібно руколу, огірок та зелену цибулю.
Яйця та помідори розрізаємо на чотири частини та висипаємо в миску.
Додаємо креветки.
Заправляємо салат невеликою кількістю легкого (не сильно жирного) майонезу і додаємо декілька крапель гранатового соусу, все ретельно перемішуємо і подаємо до столу.
Смачного)))
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))