В холодильнику завалялись крабові палички і я довго думала, що з них приготувати. Вирішила зробити якийсь салат, але хотілось чогось новенького та оригінального. Як же ж довго я обшарювала весь інтернет в пошуках гарних ідей для салату з крабовими паличками, але єдиного рецепту, який би мені підійшов, так і не знайшла.
Тому взяла найбільш підходящий і додала до нього свої корективи та інгредієнти. Звичайна більшість з них входить до самого найпростішого салату з крабовими паличками, але і є деякі нововведення, плюс незвичний смак та головну родзинку цьому салату надає саме те, що продукти натираються на терку і викладається він шарами. Вийшло непогано. Салат був дуже ніжним та смачним, домочадці зацінили. А ось і його рецепт.
Інгредієнти:
- Крабові палички – 400 г. Можна взяти і крабове м’ясо.
- Свіжі огірки – 3 шт.
- Рис – 100 г.
- Яйця – 3 шт.
- Ковбасний сир – 100 г.
- Майонез.
- Соус «Тартар».
- Гірчиця.
Відварюємо до готовності трохи рису у великій кількості води. Для цього заливаємо рис в каструлі так щоб вода покривала рис приблизно на півтора сантиметри. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, після чого солимо за смаком, додаємо трохи олії, перемішуємо та зменшуємо вогонь до мінімуму. Даємо покипіти ще хвилин 10-15, або поки рис не вбере в себе всю воду. Потім вимикаємо вогонь та даємо рису постояти і пропаритися ще хвилин 15. Після чого кришку відкриваємо та даємо рису охолонути.
Яйця також відварюємо до готовності.
Для заправки салату готуємо соус. В мисочці змішуємо майонез з соусом «Тартар» та декількома краплями гірчиці, все ретельно перемішуємо. Кількість інгредієнтів в соусі додавайте за власним смаком.
На блюдо викладаємо салат шарами.
Спершу викладаємо охолонувший рис.
Зверху кладемо натертий на терку огірок (шкірку в огірка необхідно зняти).
Після чого промазуємо шаром приготованого соусу.
Зверху викладаємо дрібно-дрібно порізані крабові палички. Їх можна і потерти на терку, але в мене вони терлись погано і довго, тому мені було зручніше їх просто дрібно накришити.
Крабові палички також змащуємо соусом.
На них викладаємо натерті на терку яйця. Жовток одного яйця залишаємо та відкладаємо в бік, він нам потім знадобиться для прикраси салату.
На яйця викладаємо натертий на терку ковбасний сир. Саме цей інгредієнт надає салату оригінального та пікантного смаку і є головною родзинкою. Тому сиру можна покласти і трохи більше, зайвим він не буде 🙂
Зверху сир ретельно змащуємо рештками соусу, формуючи рівну дещо округлу поверхню салату.
Салат прикрашаємо потертим на терку жовточком та шматочками огірка.
Подаємо до столу та насолоджуємось.
Смачного
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))