Пропоную простий та швидкий рецепт дуже ніжних рибних котлеток. Вони просто тануть у роті і не залишать байдужими нікого. Взагалі готувати рибні котлети можна з будь-якої риби, що ми зазвичай і робимо, але сьогодні я поділюся рецептом приготування цієї страви саме з риби «пангасіус». Котлети виходять дійсно дуже ніжні та соковиті, при цьому не занадто жирні і важкі для шлунку. Для більшої оригінальності та пікантності смаку, ці котлетки я зазвичай готую в паніровці. Рекомендую і вам.
Оцінка: «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Філе риби «Пангасіус» – 1 кг.
- Цибуля – 1 шт.
- Хліб – 2 скибочки.
- Яйця – 1 шт.
- Крохмаль – 0,5 ст. л.
- Борошно – 1 -2 ст. л.
- Сіль, перець, приправи – за смаком.
- Панірувальні сухарі (бажано білі).
Філе гарно промиваємо і ріжемо на невеличкі шматочки. Цибулю очищаємо і ріжемо на чотири частини. Булку замочуємо трохи у водичці. Пропускаємо через м’ясорубку філе риби, шматочки цибулі та розм’якшу булку (воду перед цим необхідно віджати по можливості).
В отриманий фарш додаємо сіль та перець за смаком )багато не кладіть, бо буде не смачно), яйце, крохмаль та борошно.
Борошна кладіть рівно стільки скільки потрібно щоб фарш гарно тримався купи, не був рідким і з нього легко можна було сформувати котлетки. Гарно все вимішуємо. Далі змащуємо руки в олії та набираємо потроху фаршу, формуємо котлетки середнього розміру. Обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
Далі підсмажуємо котлетки на розігрітій пательні, змащеній олією, на середньому вогні до готовності з обох боків (до приємного золотистого кольору).
Рибні котлети смажаться дуже швидко тому раджу не залишати їх без нагляду.
Подавати котлети найкраще разом з картопляним пюре і пікантним голландським соусом.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))