Рибні котлети

DSC_4022Пропоную простий та швидкий рецепт дуже ніжних рибних котлеток. Вони просто тануть у роті і не залишать байдужими нікого. Взагалі готувати рибні котлети можна з будь-якої риби, що ми зазвичай і робимо, але сьогодні я поділюся рецептом приготування цієї страви саме з риби «пангасіус». Котлети виходять дійсно дуже ніжні та соковиті, при цьому не занадто жирні і важкі для шлунку. Для більшої оригінальності та пікантності смаку, ці котлетки я зазвичай готую в паніровці. Рекомендую і вам.

Оцінка: «СМАЧНО» 😉

Інгредієнти:

  1. Філе риби «Пангасіус» – 1 кг.
  2. Цибуля – 1 шт.
  3. Хліб – 2 скибочки.
  4. Яйця – 1 шт.
  5. Крохмаль – 0,5 ст. л.
  6. Борошно – 1 -2 ст. л.
  7. Сіль, перець, приправи – за смаком.
  8. Панірувальні сухарі (бажано білі).

 

Філе гарно промиваємо і ріжемо на невеличкі шматочки. Цибулю очищаємо і ріжемо на чотири частини. Булку замочуємо трохи у водичці. Пропускаємо через м’ясорубку філе риби, шматочки цибулі та розм’якшу булку (воду перед цим необхідно віджати по можливості).

В отриманий фарш додаємо сіль та перець за смаком )багато не кладіть, бо буде не смачно), яйце, крохмаль та борошно.

DSC_4015

 

 

 

 

 

Борошна кладіть рівно стільки скільки потрібно щоб фарш гарно тримався купи, не був рідким і з нього легко можна було сформувати котлетки. Гарно все вимішуємо. Далі змащуємо руки в олії та набираємо потроху фаршу, формуємо котлетки середнього розміру. Обвалюємо їх у панірувальних сухарях.

DSC_4016

 

 

 

 

 

Далі підсмажуємо котлетки на розігрітій пательні, змащеній олією, на середньому вогні до готовності з обох боків (до приємного золотистого кольору).

DSC_4017

 

 

 

 

 

Рибні котлети смажаться дуже швидко тому раджу не залишати їх без нагляду.

DSC_4018

 

 

 

 

 

Подавати котлети найкраще разом з картопляним пюре і пікантним голландським соусом.

DSC_4019

 

Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.