Плов по-домашньому

DSC_6955Яких тільки рецептів плову не зустрінеш в Інтернеті. Я навіть не буду намагатися конкурувати з їх нескінченною кількістю. Просто запропоную простий рецепт абсолютно звичайного домашнього плову зі свининою. Готується просто і доволі швидко, а смакує дійсно неперевершено. Принаймні мої домочадці всі його вельми полюбляють.


Оцінка: «СМАЧНО» 😉

Інгредієнти:

1. Рис – 400 г.
2. Свинина – 200 г.
3. Цибуля ріпчаста – 1 шт.
4. Олія.
5. Вершкове масло.
6. Морква – 2 шт.
7. Часник – 4 зубчика.
8. Сіль, перець.
9. Італійські трави.
10. Помідор — 1 шт.
11. Томатний соус – 2 ст.л.
12. Цукор.
Починаємо з того, що трохи карамелізуємо цибулю.

Для приготування плову краще використовувати вок або чугунку, так звану «гусятницю». Я готую плов саме в останній.
Отже, ставимо її на вогонь і наливаємо трохи олії. Сюди ж кидаємо невеличкий (грам на 25) шматок масла. Розтоплюємо його на вогні. Цибулю дрібно кришимо і вкидаємо в масло. Даємо трохи потушкуватись на маленькому вогні після чого додаємо дрібку солі і 1-2 ч.л. цукру, гарно перемішуємо.

Даємо потушкуватись ще до прозорої цибулі. В цей час свинину миємо і нарізаємо дрібними шматочками. Вкидаємо до цибулі, перемішуємо, даємо потушкуватись 20 хвилин. Моркву очищаємо і натираємо на терку,, часник очищаємо. Вкидаємо в каструлю моркву і цілі зубчики часнику, додаємо трохи води і залишаємо потушкуватись ще хвилин 10.

DSC_6941

 

 

 

 

 

Рис гарно промиваємо і залишаємо підсохнути.

DSC_6944

 

 

 

 

 

Далі висипаємо його в каструлю, зверху доливаємо води так щоб вона з верхом покривала рис. Залишаємо поваритись на маленькому вогні хвилин 15.

 

DSC_6945

 

 

 

 

Далі піднімаємо кришку, додаємо сіль, перець, італійські трави, натертий на терку свіжий помідор та томатний соус, перемішуємо все.

DSC_6946

 

 

 

 

Запалюємо духовку і відправляємо каструлю з пловом доходити туди при температурі 180 градусів (не забуваємо закрити кришкою). Через хвилин 15 вимикаємо духовку і дістаємо готовий ароматний і апетитний плов. Подаємо до столу в гарячому вигляді, можна прикрасити зеленню.

DSC_6955

 

Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.