Дуже смачний рулет, рекомендую всім. Прекрасно в ньому співіснують печінка, вершкове масло та твердий сир, виходить дуже ніжно а апетитно. Його можна подавати до столу з будь-яким гарніром, або навіть просто класти на хліб та їсти у вигляді бутерброду. Такий рулет не вимагає додаткового випікання та не забере у вас забагато часу.
Смачно та корисно.
Інгредієнти:
- Теляча печінка – 1 кг.
- Цибуля – 1 шт. (велика).
- Морква – 2 шт.
- Вершкове масло – 100 г.
- Твердий сир – 100 г.
Печінку бажано за пару годин до початку приготування залити холодною водою та дати так постояти, щоб витекло якомога більше крові. Після чого ріжемо її на невеличкі шматочки і викладаємо в друшляк.
Обдаємо її ретельно кип’ятком. Залишаємо, щоб збігла вода.
В цей час обсмажуємо на сковорідці дрібно нарізану цибулю до прозорості.
Додаємо до неї натерту на терку моркву і трохи підсмажуємо на маленькому вогні.
Наступним кроком викладаємо туди ж шматочки печінки. Все перемішуємо і за необхідності додаємо трохи води, щоб печінка тушкувалась. Солимо за смаком.
Готуємо її таким чином на маленькому вогні, періодично помішуючи, до готовності. Печінка тушиться швидко, тому хвилин 20-30 буде цілком достатньо. Чим довше ви її тримаєте тим жорсткіша вона буде ставати. Готову печінку охолоджуємо та пропускаємо разом з морквою та цибулею (в яких вона тушкувалась) через м’ясорубку три рази.
Отриманий паштет викладаємо тонким шаром на попередньо вистелений листок фольги.
Зверху намазуємо шаром м’якого вершкового масла. Його завчасно требі вийняти з холодильника, щоб воно гарно підтануло, тоді наносити масло буде зручно та легко.
Сир натираємо на терку та викладаємо поверх масла. Трохи притискаємо сир руками, щоб він прилип краще до паштету та масла і краще тримався.
Потім поступово підгортаючи фольгу скручуємо паштет в тугий рулет.
Обгортаємо його повністю фольгою та ставимо в холодильник мінімум на 3 години.
Готовий паштет зберігати краще за все в холодильнику, обгорнутим у харчову плівку, щоб від не обвітрювався та не підсихав.
Відрізати шматочки по мірі необхідності та подавати до столу.
Смачного 😉
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))