Печінковий рулет з сиром

DSC_0928Дуже смачний рулет, рекомендую всім. Прекрасно в ньому співіснують печінка, вершкове масло та твердий сир, виходить дуже ніжно а апетитно. Його можна подавати до столу з будь-яким гарніром, або навіть просто класти на хліб та їсти у вигляді бутерброду. Такий рулет не вимагає додаткового випікання та не забере у вас забагато часу.

Смачно та корисно.

Інгредієнти:

  1. Теляча печінка – 1 кг.
  2. Цибуля – 1 шт. (велика).
  3. Морква – 2 шт.
  4. Вершкове масло – 100 г.
  5. Твердий сир – 100 г.

 

Печінку бажано за пару годин до початку приготування залити холодною водою та дати так постояти, щоб витекло якомога більше крові. Після чого ріжемо її на невеличкі шматочки і викладаємо в друшляк.

DSC_0852

 

 

 

 

 

Обдаємо її ретельно кип’ятком. Залишаємо, щоб збігла вода.

DSC_0853

 

 

 

 

 

В цей час обсмажуємо на сковорідці дрібно нарізану цибулю до прозорості.

Додаємо до неї натерту на терку моркву і трохи підсмажуємо на маленькому вогні.

DSC_0561

 

 

 

 

 

Наступним кроком викладаємо туди ж шматочки печінки. Все перемішуємо і за необхідності додаємо трохи води, щоб печінка тушкувалась. Солимо за смаком.

DSC_0855

 

 

 

 

 

Готуємо її таким чином на маленькому вогні, періодично помішуючи, до готовності. Печінка тушиться швидко, тому хвилин 20-30 буде цілком достатньо. Чим довше ви її тримаєте тим жорсткіша вона буде ставати. Готову печінку охолоджуємо та пропускаємо разом з морквою та цибулею (в яких вона тушкувалась) через м’ясорубку три рази.

DSC_0873

 

 

 

 

 

Отриманий паштет викладаємо тонким шаром на попередньо вистелений листок фольги.

DSC_0874

 

 

 

 

 

Зверху намазуємо шаром м’якого вершкового масла. Його завчасно требі вийняти з холодильника, щоб воно гарно підтануло, тоді наносити масло буде зручно та легко.

Сир натираємо на терку та викладаємо поверх масла. Трохи притискаємо сир руками, щоб він прилип краще до паштету та масла і краще тримався.

DSC_0876

 

 

 

 

 

Потім поступово підгортаючи фольгу скручуємо паштет в тугий рулет.

DSC_0877

 

 

 

 

 

DSC_0879

 

 

 

 

 

Обгортаємо його повністю фольгою та ставимо в холодильник мінімум на 3 години.

DSC_0881

 

 

 

 

 

Готовий паштет зберігати краще за все в холодильнику, обгорнутим у харчову плівку, щоб від не обвітрювався та не підсихав.

DSC_0919

 

 

 

 

 

Відрізати шматочки по мірі необхідності та подавати до столу.

DSC_0924

DSC_0920

 

 

 

Смачного 😉

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

 

 

 

 

best

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.