Як на мене, то пататник це просто варіація звичайних дерунів, просто з додаванням бризи. І хоча, ця страва також є доволі оригінальною та смачною, проте краще дерунів нічого не знайти 😉
Інгредієнти:
1. Картопля – 5-6 штук.
2. Цибуля – 1 шт.
3. Бринза – 200 г.
4. Яйця – 4 шт.
5. Зелень.
Картоплю та цибулю очищаємо та натираємо на терку. Якщо є електротерка або м’ясорубка з відповідними насадками, то вам пощастило і цей процес н займе багато часу та сил. Далі гарно перемішуємо картопою з цибулею та викладаємо в змащену маслом форму.
Можна трошки присолити, але не сильно, оскільки бринза і так солона і є ризик просто пересолити страву. Бринзу можна також натерти або порізати невеличкими шматочками і викласти на картопляну суміш.
Яйця збиваємо з нарізанню зеленню та дрібкою солі та заливаємо наш пататник.
Ставимо у розігріту піч і випікаємо при 180 градусах хвилин 40-50. Під кінець піднімає температуру і доводимо до готовності ще 5 хвилин. Вимикаємо духовку і одразу ж дістаємо форму, щоб пататник не пересох. Подаємо до столу цю надзвичайно ситну страву в гарячому вигляді і краще всього зі сметанкою.
Смачного Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))