Паелья традиційно вважається іспанською національною стравою. Вона готується на базі рису з додавання різноманітних овочів та шматочків м’яса. Страва дійсно дуже ароматна та смачна, з оригінальним присмаком, якого їй надає куркума. Готується легко та швидко. Рекомендую всім.
Оцінка: «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Рис – 250 г.
- Бульйон м’ясний – 400 г.
- Куркума – 10 г.
- Філе індички – 200 г.
- Мисливські ковбаски – 100 г.
- Помідор – 1 шт.
- Горошок консервований – 1 б.
- Кукурудза консервована – 1 б.
- Цибуля – 1 шт.
- Болгарський перець — 1шт.
- Морква – 1 шт.
- Кріп.
- Сіль та перець на ваш смак.
- Головка часнику.
- Крохмал.
- Зелень та часник для подачі.
Рис замочуємо у воді і даємо йому трохи постояти. В сотейник наливаємо трохи олії і кидаємо нарізаний кубиками цибулю, обсмажуємо до м’якості. Потім сюди ж додаємо нарізану дрібним кубиком моркву, болгарський перець, перемішуємо. По центру ставимо трохи почищену і помиту цілу головку часнику і залишаємо її там стояти аж до кінця готування паельї.
Філе індички нарізаємо дрібними шматочками, молимо та перчимо за смаком, за бажанням додаємо інші приправи.
Обвалюємо шматочки в крохмалі трохи обсмажуємо з усіх боків на розігрітій пательні.
Мисливські ковбаски нарізаємо маленькими колечками. Помідор натираємо на терку. Кріп дрібно нарізаємо. В сотейник додаємо шматочки обсмаженого м’яса, кріп та натертий помідор. Тушкуємо на маленькому вогні. Через 10 хвилин додаємо рис, зверху горошок та кукурудзу, нарізані мисливські ковбаски. В м’ясному бульйоні розчиняємо повністю куркуму і заливаємо отриманою сумішшю наші всі інгредієнти, рідина має гарно покривати рис.
Накриваємо сотейник кришкою через рушник і даємо потушкуватись на маленькому вогні хвилин 30, до готовності всіх інгредієнтів. Наступним кроком вимикаємо вогонь і даємо паельї постояти під кришкою ще хвилин 10.
Потім знімає кришку, за необхідністю додаємо ще солі чи перцю, виймаємо часник, що стояв посередині, посипаємо нарізаним кропом і дрібно покришеним часником.
Гарно перемішуємо і подаємо до столу в гарячому вигляді.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))