Ці м’ясні конвертики стануть чудовою альтернативою звичайним котлетам, оригінальним рішенням для святкового столу, особливо коли немає багато часу для приготування чогось складного, адже готуються дуже легко та швидко. На смак вони нагадують котлетки в тісті, дійсно дуже смачно, особливо якщо їх подавати зі смачним соусом.
Інгредієнти:
- М’ясний фарш – 1 кг. Можна використовувати будь-яке м’ясо. Я готувала зі свинини.
- Яйце – 1 шт.
- Булка – 2 скибки.
- Цибуля – 1 шт.
- Лаваш – в мене пішло майже 2 пакети. Брала круглої форми, але в принципі можна і прямокутний взяти.
- Сіль та перець за смаком.
Спочатку робимо фарш (вже готовому магазинному я не довіряю і вам не раджу) такий же як для звичайних котлет. Для цього пропускаємо через м’ясорубку порізане на шматки м’ясо, з цибулею та розмоченою в воді булкою.
В отриманий фарш додаємо яйце, сіль та перець за смаком.
Лаваш розрізаємо на дві половинки.
Кожний лаваш намазуємо тонким шаром фаршу, але не повністю а тільки половину, іншою половинкою накриваємо зверху, виходить досить великий конверт, тому я його перерізала ще навпіл.
Потім отримані конвертики обсмажуємо до готовності з кожного боку на розігрітій пательні, змащеній олією. За бажанням можна розвести в мисочці ще яйце і перед об смаження обмокувати конвертики в яйці, так вийде ще смачніше.
ПОРАДА: Раджу не робити одразу багато конвертиків, а смажити партіями, з розрахунку щоб вони вмістились на пательню, а в цей час намазувати наступну партію, щоб ваші конверти не псувались в очікуванні своєї черги)))
Подавати конвертики можна як з соусом так і без, з будь-яким гарніром.
Смачного)))
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви, разом ми досягнемо найкращого результату)))