Картопля Фрі

DSC_1464Думаю багато хто з вас полюбляє смачну картоплю фрі. Але купуючи її в закладах швидкого харчування ти не можеш бути впевненим в її якості та свіжості. Тому пропоную приготувати цю смачну, хоча й не дуже «корисну» картоплю вдома. Це робиться швидко та легко. Картопля виходить дуже апетитна та смачна, з хрумкою скоринкою та м’якою серединкою, тобто така як треба.

Для приготування абсолютно не потрібно мати вдома фритюрницю, достатньо звичайного сотейника або чавунної каструлі. Приготувати картоплю фрі може кожен.

Розлітається на раз тому раджу готувати одразу багато, щоб вистачило всім 😉

Звичайно ж ця страва заслуговує на відмітку «СМАЧНО».

 

Інгредієнти:

  1. Картопля – 10 шт.
  2. Олія.
  3. Сіль та перець за смаком.
  4. Соус на ваш вибір.

Картоплю дуже гарно миємо та очищаємо від шкірки.

DSC_1411

 

 

 

 

 

Після чого ще раз миємо. Далі нарізаємо картоплю довгою соломкою середнього товщини, приблизно 1 см.

DSC_1432

 

 

 

 

 

В сотейнику (або чавунній каструлі) розігріваємо велику кількість олії. Її потрібно стільки щоб вона покривала один шар картоплі повністю. Щоб перевірити олію на предмет досягнення необхідної температури достатньо покласти одну соломинку картоплі в сотейник, якщо вона почне смажитись, а олія булькати, це означає що олія вже розігрілась достатньо і можна смажити картоплю.

ВАЖЛИВО: Ніколи не соліть картоплю до об смаження, ви зробите це потім. Якщо посолите то зіпсуєте все, картопля не вийде такою як потрібно.

DSC_1433

 

 

 

 

 

Смажимо картоплю порціями, не вивалюємо в сотейник одразу все. Кладемо спочатку один шар і обсмажуємо його на середньому вогні до золотистого кольору, періодично помішуючи, щоб картопля рівномірно просмажилась.

DSC_1435

 

 

 

 

 

 

Її потрібно пильнувати, щоб не пересмажилась і не згоріла. Готову картоплю відкидаємо на дуже дрібне сито (не забудьте підставити під нього тарілку – туди збігатиме олія) або викладаємо тонким шаром на пергамент. Це потрібно, щоб з картоплі збігла зайва олія і вона не була такою жирною. На цьому етапі картоплю можна підсолити і приперчити за власним смаком.

DSC_1455

 

 

 

 

 

За такою ж схемою поступово обсмажуємо всю наявну картоплю.

Подаємо на стіл одразу ж в гарячому вигляді, бо холодна вона вже не така смачна. До картоплі подаємо будь-який соус на ваш смак.

DSC_1459

 

Смачного 😉

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.