Грибний крем-супчик за цим рецептом виходить дуже ніжним та смачним. Дуже рекомендую))
Вам знадобиться:
- Шампіньйони – 1 кг.
- Картопля – 4-5 шт. (великих)
- Морква – 1 шт. (велика).
- Цибуля – 1 шт.
- Курячий бульйон (це не обов’язково, суп вийде смачним і без нього, просто якщо є під рукою то можна додати).
- Зелень (кріп, петрушка).
- Вершки -100 мл. (беріть не сильно жирні, особливо якщо все таки додаєте бульйон).
- Сіль та перець за смаком.
- Хліб (на ваш вибір).
- Оливкова олія (можна звичайну рафіновану).
Для початку чистимо і дрібно нарізаємо картоплю та моркву і ставимо варитися. Поки овочі варяться миємо і дрібно нарізаємо гриби. Викладаємо їх на розігріту пательню (без олії), накриваємо кришкою і чекаємо поки гриби дадуть сік. Після чого зливаємо отриману рідину, а до грибів додаємо дрібно нарізану цибулю, невелику кількість олії і на маленькому вогні смажимо гриби хвилин 10-15 періодично помішуючи. Коли гриби вже трохи підсмажились, додаємо трошки вершків (не всі, вони нам ще знадобляться, додаємо приблизно половину) та зелень, сіль та перець, ретельно перемішуємо та тушкуємо все до готовності (готовність перевіряємо куштуючи гриб).
В цей час як раз мають підваритись ваші овочі. Грибну суміш додаємо в каструлю до овочів, додаємо зелень, сіль та перець за смаком, за бажанням ще бульйон. Все перемішуємо і залишаємо покипіти ще хвилин 15. Після чого виключаємо наш суп та збиваємо в пюре за допомогою блендера. В пюре додаємо вершки, що залишились, перемішуємо і ставимо знов на вогонь. Даємо супу закипіти і виключаємо. Ще хвилин 15 суп має настоятись.
Дуже рекомендую до супу приготувати крутони. Для цього хліб (я завжди беру звичайний батон) нарізаємо кубиками. В окремій мисочці готуємо суміш з оливкової олії (можна і зі звичайної), кропу та дрібки солі. Суміш перемішуємо, поливаємо наші крутони і викладаємо їх або на пательню і підсушуємо на маленькому вогні, або на деко і в піч. Вони стануть просто незамінним додатком до вашого супу-пюре.
Подавати супчик разом з крутонами, можна зверху ще прикрасити зеленню.
Смачного)))
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви, разом ми досягнемо найкращого результату)))