Качка з яблуками та журавлиною

DSC_1984Пропоную вам дуже смачну та оригінальну страву, яка чудово підійде для будь-якого святкового столу. М’ясо качки має дуже ніжний та незвичний смак. Завдяки апетитному маринаду шкірка качки виходить дуже соковитою з солодкуватим присмаком, а журавлина додає страві пікантну кислинку. Не зважаючи на те, що в качці є не так багато м’яса, як в курці, проте великою 2-х кілограмової качки цілком вистачає на компанію з 6 осіб.

Повірте ця страва обов’язково стане центральною на вашому святковому столі, а ваші гості будуть приємно здивовані.

Але попереджаю печеться качка довго, близько 2,5 годин, тому враховуйте цей час і починайте приготування завчасно до приходу ваших гостей.

Звичайно ставлю оцінку «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти:

  1. Велика качка – приблизно 2 – 2,5 кг.
  2. Яблука – 500 г.
  3. Журавлина – 50 г.
  4. Мед – 50 г.
  5. Апельсиновий сік – 50 мл..
  6. Сіль.
  7. Перець.
  8. Приправи за смаком.

 

Яблука очищаємо від серцевинки (насіння) та нарізаємо кубиками середнього розміру.

DSC_1950

 

 

 

 

 

 

До яблук додаємо журавлину та все ретельно перемішуємо.

DSC_1954

 

 

 

 

 

Качку гарно миємо, гарно солимо та перчимо, додаємо інші приправи за смаком. При цьому рекомендую приправляти та солити не тільки ззовні, але й з середини і не жалкувати солі, бо я наприклад наче і додавала достатньо солі, але в результаті качка в середині була не солоною і її доводилось досолювати прямо в тарілці.

DSC_1949

 

 

 

 

 

Наступним кроком ми фаршируємо качку сумішшю з яблук та журавлини.

DSC_1955

 

 

 

 

 

Після чого дуже гарно зашиваємо качку.

DSC_1958

 

 

 

 

 

Не засмучуйтесь, якщо в процесі запікання нитки порвуться і начинка трохи вилізе назовні. Це нічого, так буває досить часто, на смаку страви це не позначиться. Але все одно намагайтесь зашивати «на совість» ;-).

Далі беремо апельсиновий сік  і наливаємо його в невеличку мисочку.

DSC_1963

 

 

 

 

 

Додаємо до нього мед, перемішуємо і отриманим соусом ретельно змащуємо качку.

ПОРАДА: Особисто мені не вистачило смаку соусу в самому м’ясі. Лише шкірка качки мала аромат апельсинового соку з медом. Саме тому наступного разу я буду додавати трохи соусу і в саму начинку та в середину качки. Тому раджу і вам спробувати, якщо ви хочете отримати пікантний смак мяса, якщо ж ні то робіть все по рецепту без відхилень 😉

Далі кладемо її в рукав для запікання і поміщаємо на деко.

DSC_1965

 

 

 

 

 

 

Піч розігріваємо та ставимо туди качку. Випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 2 -2,5 години. Так готується вона довго, тому запікання слід починати завчасно.

Приблизно за хвилин 20 до кінця запікання, рекомендую розрізати рукав та трохи збільшити температуру, щоб качка трохи підрум’янилась, але враховуйте особливості вашої печі і дивіться, щоб качка не підгоріла.

Готову качку розрізаємо на окремі шматочки та подаємо до столу. Найкраще вона смакує з запеченою картоплею. До речі запікати їх можна паралельно. 😉

DSC_1974

 

 

 

 

 

IMG_0918Смачного 😉

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.