Пропоную вам дуже смачну та оригінальну страву, яка чудово підійде для будь-якого святкового столу. М’ясо качки має дуже ніжний та незвичний смак. Завдяки апетитному маринаду шкірка качки виходить дуже соковитою з солодкуватим присмаком, а журавлина додає страві пікантну кислинку. Не зважаючи на те, що в качці є не так багато м’яса, як в курці, проте великою 2-х кілограмової качки цілком вистачає на компанію з 6 осіб.
Повірте ця страва обов’язково стане центральною на вашому святковому столі, а ваші гості будуть приємно здивовані.
Але попереджаю печеться качка довго, близько 2,5 годин, тому враховуйте цей час і починайте приготування завчасно до приходу ваших гостей.
Звичайно ставлю оцінку «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Велика качка – приблизно 2 – 2,5 кг.
- Яблука – 500 г.
- Журавлина – 50 г.
- Мед – 50 г.
- Апельсиновий сік – 50 мл..
- Сіль.
- Перець.
- Приправи за смаком.
Яблука очищаємо від серцевинки (насіння) та нарізаємо кубиками середнього розміру.
До яблук додаємо журавлину та все ретельно перемішуємо.
Качку гарно миємо, гарно солимо та перчимо, додаємо інші приправи за смаком. При цьому рекомендую приправляти та солити не тільки ззовні, але й з середини і не жалкувати солі, бо я наприклад наче і додавала достатньо солі, але в результаті качка в середині була не солоною і її доводилось досолювати прямо в тарілці.
Наступним кроком ми фаршируємо качку сумішшю з яблук та журавлини.
Після чого дуже гарно зашиваємо качку.
Не засмучуйтесь, якщо в процесі запікання нитки порвуться і начинка трохи вилізе назовні. Це нічого, так буває досить часто, на смаку страви це не позначиться. Але все одно намагайтесь зашивати «на совість» ;-).
Далі беремо апельсиновий сік і наливаємо його в невеличку мисочку.
Додаємо до нього мед, перемішуємо і отриманим соусом ретельно змащуємо качку.
ПОРАДА: Особисто мені не вистачило смаку соусу в самому м’ясі. Лише шкірка качки мала аромат апельсинового соку з медом. Саме тому наступного разу я буду додавати трохи соусу і в саму начинку та в середину качки. Тому раджу і вам спробувати, якщо ви хочете отримати пікантний смак мяса, якщо ж ні то робіть все по рецепту без відхилень 😉
Далі кладемо її в рукав для запікання і поміщаємо на деко.
Піч розігріваємо та ставимо туди качку. Випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 2 -2,5 години. Так готується вона довго, тому запікання слід починати завчасно.
Приблизно за хвилин 20 до кінця запікання, рекомендую розрізати рукав та трохи збільшити температуру, щоб качка трохи підрум’янилась, але враховуйте особливості вашої печі і дивіться, щоб качка не підгоріла.
Готову качку розрізаємо на окремі шматочки та подаємо до столу. Найкраще вона смакує з запеченою картоплею. До речі запікати їх можна паралельно. 😉
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))