Для тих хто любить біляші, але не любить їх довгий та трудомісткий процес приготування пропоную цей рецепт швидких та простих біляшиків. Вони виходять за смаком трохи іншими ніж класичні біляші, але все одно дуже ніжні та смачні. Нам всім сподобалось, особливо вони смакують з соусом, у нас був грибний.
Інгредієнти:
- М’ясний фарш – 0,5 кг.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2-3 зубчика.
- Зелень.
- Сіль та перець за смаком.
- Кефір – приблизно 600 мл.
- Сода – 0,5 ч.л.
- Цукор.
- Борошно.
Для початку вам необхідно зробити м’ясний фарш. Я брала свинину. Її нарізаємо на шматочки та пропускаємо через м’ясорубку разом з нарізаною однією цибулиною.
Кефір трохи підігріваємо на вогні до теплого стану, приблизно 30 градусів. Додаємо туди соду, перемішуємо, після чого додаємо пів чайної ложки солі і цукру, ще раз ретельно перемішуємо і відставляємо в бік постояти декілька хвилин.
Наступним кроком поступово починаємо додавати борошно в суміш з кефіром. Кількість борошна визначаєте самі. Додавати необхідно по одні столовій ложці, при цьому ретельно перемішуючи суміш поки тісто не стане такої густини як домашня сметана. Не сильно густе але й не рідке.
В готове тісто додаємо наш фарш, дрібно порізану зелень (в мене був кріп), видушуємо зубчики часнику, додаємо сіль та перець за смаком.
Все ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.
Розігріваємо пательню з доволі значною кількістю олії. За допомогою столової ложки викладаємо приготовану суміш з мяса та тіста на пательню, формуючи при цьому кругленькі біляшики.
Обсмажуємо до золотистої корочки з обох боків на середньому вогні. Великий вогонь не робіть, бо буде підгорати тільки скоринка а в середині вони залишаться сирими. Біляші необхідно гарно пропекти саме з середини, тому і олії також не жалкуйте. Готові біляші можна потім перекласти на пергаментний папір, щоб зайва олія збігла і вони не були такими жирними.
Подаємо на стол біляші в гарячому вигляді, з соусом на ваш смак, можна зверху прикрасити зеленою цибулькою.
Вони чудово підгодять до будь-якого гарніру.
Смачного
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))