Швидкі біляші з м’ясом

DSC_1129Для тих хто любить біляші, але не любить їх довгий та трудомісткий процес приготування пропоную цей рецепт швидких та простих біляшиків. Вони виходять за смаком трохи іншими ніж класичні біляші, але все одно дуже ніжні та смачні. Нам всім сподобалось, особливо вони смакують з соусом, у нас був грибний.

Інгредієнти:

  1. М’ясний фарш – 0,5 кг.
  2. Цибуля – 1 шт.
  3. Часник – 2-3 зубчика.
  4. Зелень.
  5. Сіль та перець за смаком.
  6. Кефір – приблизно 600 мл.
  7. Сода – 0,5 ч.л.
  8. Цукор.
  9. Борошно.

DSC_1120

 

 

 

 

 

Для початку вам необхідно зробити м’ясний фарш. Я брала свинину. Її нарізаємо на шматочки та пропускаємо через м’ясорубку разом з нарізаною однією цибулиною.

DSC_1124

 

 

 

 

 

Кефір трохи підігріваємо на вогні до теплого стану, приблизно 30 градусів. Додаємо туди соду, перемішуємо, після чого додаємо пів чайної ложки солі і цукру, ще раз ретельно перемішуємо і відставляємо в бік постояти декілька хвилин.

DSC_1123

 

 

 

 

 

Наступним кроком поступово починаємо додавати борошно в суміш з кефіром. Кількість борошна визначаєте самі. Додавати необхідно по одні столовій ложці, при цьому ретельно перемішуючи суміш поки тісто не стане такої густини як домашня сметана. Не сильно густе але й не рідке.

DSC_1125

 

 

 

 

 

В готове тісто додаємо наш фарш, дрібно порізану зелень (в мене був кріп), видушуємо зубчики часнику, додаємо сіль та перець за смаком.

DSC_1121

 

 

 

 

 

Все ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.

DSC_1126

 

 

 

 

 

Розігріваємо пательню з доволі значною кількістю олії. За допомогою столової ложки викладаємо приготовану суміш з мяса та тіста на пательню, формуючи при цьому кругленькі біляшики.

DSC_1127

 

 

 

 

 

 

Обсмажуємо до золотистої корочки з обох боків на середньому вогні. Великий вогонь не робіть, бо буде підгорати тільки скоринка а в середині вони залишаться сирими. Біляші необхідно гарно пропекти саме з середини, тому і олії також не жалкуйте. Готові біляші можна потім перекласти на пергаментний папір, щоб зайва олія збігла і вони не були такими жирними.

DSC_1128

 

 

 

 

 

Подаємо на стол біляші  в гарячому вигляді, з соусом на ваш смак, можна зверху прикрасити зеленою цибулькою.

DSC_1132

 

 

 

 

 

Вони чудово підгодять до будь-якого гарніру.

DSC_1138

 

Смачного ;-)

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

 

 

best

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.