Запечена риба – це дуже корисна та вишукана страва. Рибка виходить дуже соковитою та ніжною, а сир надає їй вишуканої пікантності.
Я готувала цю страву одночасно з двома видами риби, хотіла побачити яка вийде смачніше в одних і тих самих умовах. В мене були філе минтаю та судака і хочу вам сказати, що минтай вийшов соковитішим та смачнішим, а судак був трохи сухішим і до того ж хоч це і було філе, але кісточок в ньому все одно було хоч відбавляй, тому їсти було трохи незручно. Саме тому я голосую обома руками за філе минтая для цієї страви і раджу вам використовувати саме цю рибу.
Отож, інгредієнти:
- Філе риби минтай – 1 кг.
- Морква – 2 шт. (великі).
- Цибуля – 1 шт.
- Твердий сир – 200 г.
- Майонез.
- Тартар.
- Сметана.
- Половинка лимону.
- Сіль
- Приправи до риби.
- Кріп.
Філе риби миємо та нарізаємо шматочками середнього розміру. Кладемо їх в миску, солимо та додаємо приправу до риби (будь-яку, яка буде в магазині). Трохи збризкуємо філе соком лимону і залишаємо трохи постояти.
В цей час чистимо та дрібно нарізаємо цибулю. Обсмажуємо її на розігрітій пательні, в олії до прозорості. Після чого додаємо натерту на терку моркву та продовжуємо обсмажувати на невеликому вогні до м’якості.
Сир натираємо на терку.
Далі готуємо соус для риби. Для цього в мисочці змішуємо потроху сметану, майонезу, соусу тартар та кріп. Куштуємо на смак і якщо є необхідність додаємо ще цих інгредієнтів (тут ви маєте керуватись своїм смаком).
В форму для запікання викладаємо половину нашої морквяної суміші.
На неї викладаємо філе риби.
Зверху викладаємо другу половину обсмаженої з цибулею моркви та поливаємо все приготованим соусом.
Останній штрих – посипаємо все натертим сиром.
Випікаємо в розігрітій печі при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин.
Найкраще подавати цю рибу з картопляним пюре та звичайно не забудьте про вино.
Смачного)))
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))