Чорничне варення

DSC_9501Літній час – це пора свіжих ягід та фруктів, якими можна наїдатися скільки завгодно. Але не варто забувати і про запаси вітамінчиків на зиму. Тому пропоную запастися дуже смачним чорничним вареннячком.

Інгредієнти (на 2 баночки 0,5 мл.):

 

  1. Чорниця – 2 кг.
  2. Цукор – 1 кг.

 

Чорницю миємо та пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо цукор, перемішуємо та ставимо на маленький вогонь. Періодично помішуючи даємо покипіти 15 хвилин.

DSC_9490

 

 

 

 

 

В цей час стерилізуємо над паром баночки і витираємо їх на сухо. Готове варення одразу ж в гарячому вигляді розливаємо в баночки і закриваємо кришками. Даємо повністю охолонути при кімнатній температурі і ставимо в холодильник і аж до зими. А холодними зимніми вечорами насолоджуємось ароматним чаєм зі смачнючою та корисною чорницею, можна навіть з печивом 😉

DSC_9499

Смачного 😉

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.