Думаю вареники полюбляють всі без виключення. Моїми найулюбленішими від самого дитинства були вареники з гречкою та цукром, які завжди готувала моя бабуся. Можливо ви здивуєтесь, але це дійсно дуже смачно та оригінально. Рекомендую 😉
Інгредієнти:
1. Борошно – 0, 5 кг.
2. Сіль – 1 ч.л.
3. Яйце – 1 шт.
4. Сода – 1\2 ч.л.
5. Вода.
6. Гречка.
7. Цукор.
8. Олія.
Борошно висипаємо в глибоку миску, формуючи щось на кшталт невеличкої гори. В центрі робимо ямку, туди вбиваємо яйце, додаємо сіль, соду та вливаємо трохи води. Підгортаючи з низу борошно починаємо вимішувати не дуже туге, еластичне та ніжне тісто. За необхідності додаємо по трошки ще води в процесі вимішування. Отримане тісто розкатуємо в тонкий пласт і за допомогою чашки вирізаємо кружальця, знову розкатуємо тісто і знову вирізаємо кружальця.
Так продовжуємо поки не закінчиться тісто. Гречку відварюємо до готовності. Додаємо до гречки трохи олії та цукру за смаком, перемішуємо. В центр кожного кружальця з тіста викладаємо по ложці гречаної начинки ті ретельно скріплюємо.
Відварюємо в киплячій, підсоленій воді до готовності (приблизно 10 хвилин після закипання води) та подаємо до столу в гарячому вигляді, змастивши олією та притрусивши цукром.
Смачного Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))