Пельмені зі свининою та яловичиною

DSC_7364Хто ж не полюбляє пельмені. Думаю від тарілки свіжих, гарячих та духмяних домашніх пельменів не відмовиться жодний. Враховуючи, що травити свій шлунок невідомо якими магазинними пельменями охочих не так багато, а приготувати пельмені в домашніх умовах (особливо якщо є спеціальна форма для ліпки) це доволі проста та швидка праця, думаю цей рецепт стане в нагоді всім тим хто сьогодні зважиться приготувати пельмені сам.

Інгредієнти:

1. Борошно – 0, 5 кг.
2. Сіль – 1 ч.л.
3. Яйце – 2 шт.
4. Вода.
5. Мікс фаршу свинячого та яловичого – 0, 5 кг.
6. Сіль, перець, приправи для фаршу.

Борошно висипаємо в глибоку миску, формуючи щось на кшталт невеличкої гори. В центрі робимо ямку, туди вбиваємо яйця, додаємо сіль та вливаємо трохи води. Підгортаючи з низу борошно починаємо вимішувати не дуже туге, еластичне та ніжне тісто. За необхідності додаємо по трошки ще води в процесі вимішування.

DSC_7231

 

 

 

 

 

Від готового тіста відрізаємо по шматочку і розкатуємо в тонкий пласт округлої форми. Форму для ліпки пельменів присипаємо трохи борошном, зверху викладаємо розкатаний пласт тіста. Фарш свинячий змішуємо з яловичим, солимо, перчимо за смаком, додаємо інші приправи.

DSC_7232

 

 

 

 

 

Гарно перемішуємо фарш. Бермо по трохи фаршу, скатуємо в невеличку кульку та наповнюємо форму для ліпки пельменів.

DSC_7235

 

 

 

 

 

Знову розкатуємо пласт тіста і накриваємо фарш зверху.

DSC_7233

 

 

 

 

 

За допомогою скалки продавлюємо пельмені через отвори у формі, тим самим їх скріплюючи по краям. Так поступово виліплюємо всі інші пельмені.

DSC_7234

 

 

 

 

 

Готові пельмені відварюємо 5-10 хвилин в підсоленій киплячій воді, змащуємо вершковим масло, збризкуємо оцтом і трохи перчимо, після чого подаємо до столу в гарячому вигляді. Пельмені зліплені з запасом необхідно розкласти в морозильній камері рівним шаром, так щоб по можливості знизити контакт між пельменями до нуля. Даємо їм в такому вигляді гарно заморозитись (десь пару годин) після чого можна зібрати всіх разом в один пакет і залишити в морозильній камері, відварювати пороху за наявності необхідності або бажання.

DSC_7368

 

 

Смачного ;-) Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.