Цікава варіація приготування відомої всім страви «Рататуй» . Готується за стандартним рецептом, але з однією хитрістю. 😉 Вона полягає в додаванні шматочків курячого філе, що робить страву ще більш смачною та ситною. А ще це дуже корисна страва. Рекомендую всім.
Інгредієнти:
1. Куряче філе – 400 г.
2. Кабачки – 2 шт.
3. Перець – 2 шт.
4. Баклажани – 2 шт.
5. Помідори – 4 шт.
6. Сіль, перець.
7. Соєвий соус.
8. Зелень.
9. Сметана — 200 г.
10. Часник – 3 зубчика.
11. Оливкова олія.
12. Твердий сир – 200 г.
М’ясо гарно миємо і нарізаємо на пласкі шматочки.
Солимо їх та перчимо, перемішуємо. В мисочці заливаємо їх соєвим соусом і залишаємо промаринуватися з пів годинки.
Всі овочі гарно миємо та нарізаємо тоненьким кільцями. Різати рекомендую саме тонко, щоб страва краще та швидше пропеклася в духовці. Овочі трохи підсолюємо.
Беремо форму для випікання. Змащуємо її оливковим маслом і починаємо викладати на бік по черзі: баклажан, помідор, кабачок, шматочок курячого філе, перець і знову по колу, поки не викладемо все. Зверху можна притрусити зеленою цибулею. Наливаємо трошки водички, щоб овочі гарно пропеклися і ставимо в розігріту піч.
Випікаємо при 200 градусах хвилин 40. Поки страва готується ми натираємо на терку твердий сир, додаємо до нього сметанку і вичавлений часник, гарно перемішуємо. Отриманою сумішшю поливаємо наш рататуй і відправляємо і піч ще на хвилин 20, допектися і підрум’янитись. Подаємо на стіл присипавши з верху дрібно нарізанною зеленню.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))