Тушкована капуста одна з найросповсюдженіших страв під час посту. Сьогодні пропоную приготувати саме цю капусту, але з деякими додатковими інгредієнтами, які зроблять смак нашої страви більш насиченим та оригінальним.
Інгредієнти:
(кількість складових вказана приблизно)
- Білокачанна капуста – 0,5 кг.
- Морква – 1 шт. (велика).
- Томатний соус – 100 г.
- Гриби -100-200 г. Вибір грибів залишається на ваш смак. В мене були сушені білі гриби та піддубники.
- Волоський горіх – 100 г.
- Сіль та перець (за вашим смаком).
- Зельнь (на ваш вибір — в мене був кріп)
Для початку необхідно насікти капусту.
Після чого викладаємо її на пательню з товстим дном, змащену олією, та додаємо трошки води. Тушкуємо капусту на маленькому вогні.
В цей час заливаємо сушені гриби кип’ятком і даємо трошки постояти, після чого зливаємо воду та дрібно нарізаємо їх. Якщо у вас свіжі гриби, то тоді просто нарізаєте їх дрібненько.
Моркву очищаємо і натираємо на терку. Горішки подрібнюємо.
Все це додаємо до капусти, що тушкується. Кладемо туди ж томатний соус та солимо і перчимо за вашим смаком, додаємо зелені для смаку (можна додати за бажанням ще якісь спеції типу: базилік, тмин і т.д.). Все дуже ретельно перемішуємо і залишаємо тушкуватися до готовності. По часу сказати вам точно не можу, адже все залежить від капусти, треба періодично її помішувати і перевіряти на смак. Як тільки капуста добре протушкується вона стане м’якою і для вас це буде сигналом, що страва готова.
Подавати таку капусту можна як гарнір або як закуску, вирішувати вам))) Вона може бути як самостійною стравою у піст так і чудовим гарніром до смаженої курочки)))
Смачного)))
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви, разом ми досягнемо найкращого результату)))