Тушкована капуста з грибами та горішками

PicsArt_1416762429351

Тушкована капуста одна з найросповсюдженіших страв під час посту. Сьогодні пропоную приготувати саме цю капусту, але з деякими додатковими інгредієнтами, які зроблять смак нашої страви більш насиченим та оригінальним.

 

Інгредієнти:

(кількість складових вказана приблизно)

  1. Білокачанна капуста – 0,5 кг.
  2. Морква – 1 шт. (велика).
  3. Томатний соус – 100 г.
  4. Гриби -100-200 г. Вибір грибів залишається на ваш смак. В мене були сушені білі гриби та піддубники.
  5. Волоський горіх – 100 г.
  6. Сіль та перець (за вашим смаком).
  7. Зельнь (на ваш вибір — в мене був кріп)

 

Для початку необхідно насікти капусту.

20141122_141429

 

 

 

 

 

Після чого викладаємо її на пательню з товстим дном, змащену олією,  та додаємо трошки води. Тушкуємо капусту на маленькому вогні.

20141122_150909

 

 

 

 

 

В цей час заливаємо сушені гриби кип’ятком і даємо трошки постояти, після чого зливаємо воду та дрібно нарізаємо їх. Якщо у вас свіжі гриби, то тоді просто нарізаєте їх дрібненько.

20141122_150919

 

 

 

 

 

 

Моркву очищаємо і натираємо на терку. Горішки подрібнюємо.

20141122_150845

 

 

 

 

 

Все це додаємо до капусти, що тушкується. Кладемо туди ж томатний соус та солимо і перчимо за вашим смаком, додаємо зелені для смаку (можна додати за бажанням ще якісь спеції типу: базилік, тмин і т.д.). Все дуже ретельно перемішуємо і залишаємо тушкуватися до готовності. По часу сказати вам точно не можу, адже все залежить від капусти, треба періодично її помішувати і перевіряти на смак. Як тільки капуста добре протушкується вона стане м’якою і для вас це буде сигналом, що страва готова.

20141122_170808

 

 

 

 

 

Подавати таку капусту можна як гарнір або як закуску, вирішувати вам))) Вона може бути як самостійною стравою у піст так і чудовим гарніром до смаженої курочки)))

PicsArt_1416762429351

 

Смачного)))

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви, разом ми досягнемо найкращого результату)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.