Запечені реберця

DSC_4115Страва для справжніх чоловіків. Запечені реберця в медово-соєвому маринаді – просто пальчики оближеш. Дуже ароматна, ситна та смачна страва, яка чудово пасує як для домашньої вечері так і для веселого пікніка на природі.

Для приготування цієї страви необхідно потримати реберця в маринаді принаймні добу, тому обов’язково враховуйте цей час якщо маєте намір приготувати цю апетитну страву.

Оцінка: «СМАЧНО» J

 

Інгредієнти:

  1. Свинячі реберця – 1 кг.
  2. Мед – 3 ст. л.
  3. Соєвий соус – 20 г.
  4. Кетчуп – 40 г.
  5. Часник – 3 зубчика.
  6. Сіль, перець, приправи.

 

Для початку гарно промиваємо реберця і нарізаємо їх невеличкими шматочками вздовж кісточок. Далі солимо, перчимо їх за смаком, присипаємо іншими приправами на власний вибір (в мене базилік).

DSC_4109

 

 

 

 

 

Наступним кроком готуємо маринад. Для цього в глибоку каструлю кладемо мед. Далі додаємо до нього кетчуп, соєвий соус та роздушені зубчики часнику. Все гарно перемішуємо і викладаємо сюди ж реберця. Знову все агрно вимішуємо, так щоб маринад покривав всі реберця. Закриваємо все кришкою і ставимо в холодильник мінімум на добу (можна тримати і довше).

DSC_4110

 

 

 

 

 

По спливу необхідного часу розігріваємо піч до 200 градусів.

Реберця найкраще смакують з печеними овочами, тому раджу на дно форми для запікання викласти якісь овочі на ваш смак. Я поклала шматочки картоплі та моркви, як раз  чудовий гарнір до реберець. Тим паче що під час випікання овочі насичуються маринадом і жиром з реберець і стають неймовірно ароматними і смачними, тому раджу всім.

DSC_4111

 

 

 

 

 

Отже на картоплю і моркву ми викладаємо наші реберця, зверху поливаємо їх маринадом і відправляємо в піч приблизно на годинку до готовності (апетитної скоринки).

Готувати такі реберця можна і на природі, на барбекю. З димком вони виходять ще смачніші.

Подавати реберця варто з печеними овочами в гарячому вигляді. Насолоджуйтесь 🙂

DSC_4117

 

Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.