Борщ зі щавлю (у повсякденному житті зелений борщ) – це страва не тільки дуже смачна та ситна, але й неймовірна корисна. Особливо в весняний період, коли організму кожної людини так не вистачає необхідних вітамінів. Готується борщик дуже просто. За м’ясну основу найкраще смакує телятина, але по суті можна класти будь-яке м’ясо, яке є у вашому холодильнику. Я наприклад клала шматочки курячого філе і ще додала трохи печеної буженини. Вийшло доволі оригінально та смачно. Страва смачна та корисна на всі 100. Рекомендую і дорослим і малим.
Оцінка: «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Куряче філе – 200 г.
- Печена буженини – 100 г.
- Картопля – 4-5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Щавель – 200 г.
- Яйця – 5 шт.
- Сіль, перець, приправи на ваш смак.
- Кріп.
Куряче філе миємо та ріжемо на маленькі шматочки. Викладаємо в маленьку каструльку, заливаємо водою та доводимо до кипіння, після чого воду зливаємо, шматочки м’яса гарно промиваємо. Тепер складаємо їх уже в велику каструлю, де буде наш борщ, Заливаємо водою, додаємо цілу, очищену цибулину і ставимо на вогонь. Коли вода закипить додаємо туди сіль та перець (за смаком), інші приправи, лавровий лист. Даємо покипіти хвилин 20, після чого виймаємо цибулину та лавровий лист. Картоплю нарізаємо кубиками і вкидаємо в бульйон. Моркву натираємо на терку і також додаємо до бульйону.
Щавель гарно миємо, очищаємо від стеблин
і нарізаємо тоненькими смужками, вкидаємо в каструлю.
Даємо покипіти хвилин 20 (до готовності картоплі). Яйця відварюємо до готовності.
Даємо охолонути, після чого очищаємо і в глибокій мисці розминаємо виделкою. Додаємо в борщ коли картопля вже майже відварилась. Даємо борщу покипіти на маленькому вогні ще хвилин 10.
В самому кінці додаємо дрібно нарізаний кріп і вершкове масло, перемішуємо. Залишаємо покипіти ще 5 хвилин і вимикаємо. Даємо настоятись під щільно закритою кришкою 15 хвилин. Подаємо до столу зі сметанкою та скибочками хліба.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))