Закуска з сала та часнику

DSC_2849Ця закуска має дуже багато різноманітних назв і в гарному українському ресторані зазвичай її подають безкоштовно, разом зі скибочками чорного хлібу, як «комплімент» від шеф-кухара.

Але якою б не була її назва, але напевно знайдеться дуже мало людей у світі, які б не любили цю ну просто дуже смачну закуску, яка особливо гарно пасує до горілочки. Вона готується звичайно і свинячого сала, яке може бути засолене або свіже, з додаванням часнику та спецій.

Отриману закуску намазують на скоринку свіжого чорного хлібу і їдять обов’яковово зі шматочками цибулі чи часнику. Смак дійсно незрівнянний. Раджу на всі сто.

 

Оцінка однозначно «СМАЧНО»  😉

 

Інгредієнти:

  1. Сало – 1 кг.
  2. Часник – 4-5 зубчиків.
  3. Сіль, перець та спеції за смаком і на власний вибір.
  4. Кріп.

 

Готується ця закуска дуже легко і просто ну дуже швидко.

Сало очищаємо від шкірки і нарізаємо шматками.

DSC_2837

 

 

 

 

 

Пропускаємо його через м’ясорубку, разом з часником.

DSC_2839

 

 

 

 

 

Далі додаємо до отриманої суміші будь-які приправи на ваш вибір, а також сіль та перець на ваш смак. Потім притрушуємо все дрібно нарізанним кропом і ретельно перемішуємо.

DSC_2840

 

 

 

 

 

Складаємо закуску в герметичний посуд і ставимо в холодильник на пару годин, щоб вона настоялась. Далі подаємо до обіду, намазуємо на хліб і насолоджуємось 😉

Плюс цієї закуски в тому, що її можна приготувати одразу багато і використовувати по мірі необхідності. Зберігати потрібно її в холодильнику в герметичному посуді бажано не більше тижня. Але як показує практика, так на довго вона все одно не залишається і з’їдається набагато раніше 😉

DSC_2845

 

Смачного 😉

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.