Ця закуска має дуже багато різноманітних назв і в гарному українському ресторані зазвичай її подають безкоштовно, разом зі скибочками чорного хлібу, як «комплімент» від шеф-кухара.
Але якою б не була її назва, але напевно знайдеться дуже мало людей у світі, які б не любили цю ну просто дуже смачну закуску, яка особливо гарно пасує до горілочки. Вона готується звичайно і свинячого сала, яке може бути засолене або свіже, з додаванням часнику та спецій.
Отриману закуску намазують на скоринку свіжого чорного хлібу і їдять обов’яковово зі шматочками цибулі чи часнику. Смак дійсно незрівнянний. Раджу на всі сто.
Оцінка однозначно «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Сало – 1 кг.
- Часник – 4-5 зубчиків.
- Сіль, перець та спеції за смаком і на власний вибір.
- Кріп.
Готується ця закуска дуже легко і просто ну дуже швидко.
Сало очищаємо від шкірки і нарізаємо шматками.
Пропускаємо його через м’ясорубку, разом з часником.
Далі додаємо до отриманої суміші будь-які приправи на ваш вибір, а також сіль та перець на ваш смак. Потім притрушуємо все дрібно нарізанним кропом і ретельно перемішуємо.
Складаємо закуску в герметичний посуд і ставимо в холодильник на пару годин, щоб вона настоялась. Далі подаємо до обіду, намазуємо на хліб і насолоджуємось 😉
Плюс цієї закуски в тому, що її можна приготувати одразу багато і використовувати по мірі необхідності. Зберігати потрібно її в холодильнику в герметичному посуді бажано не більше тижня. Але як показує практика, так на довго вона все одно не залишається і з’їдається набагато раніше 😉
Смачного 😉
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))