Цю страву готувала абсолютно спонтанно. В холодильнику стояв зварений напередодні рис, який ніхто просто в чистому вигляді їсти не хотів і тут як раз до нагоди прийшовся заморожений пакет з овочевою сумішшю. Ось я і вирішила зробити рисову кашу більш привабливою та апетитною. Вийшло непогано, а головне оригінально, так що рис був з’їдений в той же вечір до останньої крупинки. Тому і рекомендую вам цю легку, а головне дуже економну (в плані матеріальних витрат) страву.
Інгредієнти:
1. Рис – 400 г.
2. Овочева суміш – 400 г.
3. Соєвий соус.
4. Гірчиця.
5. Сіль.
Рис відварюємо в великій кількості води до готовності.
Овочі в мене були кукурудза, спаржа, горошок, морква, селера, болгарський перець, але брати можна будь-які заморожені овочі. В сотейник наливаємо трохи олії і висипаємо туди овочі, даємо їм трошки посмажитись на маленькому вогні до готовності, це хвилин 15.
Після чого додаємо до них відварений рис, заправляємо все невеликою кількістю соєвого соусу та декількома крапельками гірчиці (для пікантності), солимо та перчимо за смаком. Все ретельно перемішуємо та даємо потушкуватись хвилин 5-10.
Після чого вимикаємо вогонь та подаємо до столу в гарячому вигляді як чудовий та ароматний гарнір до страви з м’яса чи риби, а можна з’їсти і просто так.
Смачного)))
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))