На масляному тижні ми звичайно готували смачні млинці. Пропоную рецепт моїх найулюбленіших з начинкою з солоного кисломолочного сиру.
Інгредієнти:
1. Молоко – 1 л.
2. Яйця – 5 шт.
3. Сіль.
4. Цукор.
5. Борошно.
6. Олія.
7. Кисломолочний сир – 200 г.
8. Кріп.
В глибоку миску вливаємо молоко та вбиваємо всі яйця, додаємо трохи солі та цукру (за вашим смаком) та збиваємо все ретельно блендером. Після чого не припиняючи працювати блендером починаємо потроху додавати борошно. Точної кількості я вам нажаль не скажу, бо завжди додаю так би мовити «на око», додаємо поступово по одній столовій ложці і перемішуємо блендером. Тісто має бути доволі рідким, як дуже рідка сметана, тому з борошном будьте уважні та обережні, не додавайте забагато інакше млинці будуть глевкі та не смачні. Наша ціль отримати тоненькі та смачні млинці з хрумкою скоринкою по краях.
В останню чергу додаємо приблизно 1-2 столові ложки олії та ще раз все ретельно перемішуємо.
Пательню змазуємо олією за допомогою пензлика.
Звертаю вашу увагу, що пательню потрібно саме трошки змазати а не залити олією, бо якщо олії буде трошки більше ніж треба млинці не будуть розтікатися по пательні.
Ставимо пательню на вогонь та розігріваємо. За допомогою черпаку виливаємо рідке тісто на пательню, трошки нахиляючи її у різні боки так, щоб тісто рівномірно розтеклося по всій площині і утворило гарне коло.
Смажаться млинці дуже швидко, тому пильнуйте, щоб не підгоріли, смажте на середньому вогні. Сигналом про те, що млинець вже можна перевертати на інших бік буде те, що він відстане від пательні і його буде дуже легко піддіти лопаткою та перегорнути. Кожний млинець смажимо з двох боків до золотистого кольору.
Для начинки кисломолочний сир ретельно змішуємо з сіллю (кількість на ваш смак) та дрібно накришеним кропом. Змащуємо кожний млинець отриманою начинкою та згортаємо в трубочку.
Нарізаємо шматочками і подаємо до столу.
Смачного 😉
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))