Хто ж не любить піцу!!! Піцу люблять ВСІ 😉
Ось і я сьогодні готувала смачну та дуже ніжну на смак піцу. Навіть не сподівалась, що вийде так класно. Вся сім’я була в захваті, розмели всі шматочки за раз і попросили зробити ще 😉
Не побоюсь сказати, що піца вийшла пречудова, навіть набагато смачніше ніж в піц церіях, нуже ароматна та ніжна. Тому рекомендую і вам приготувати домашню, натуральну піцу і насолоджуватись всією сім’єю.
Інгредієнти на 2 великі піци:
Для тіста:
- Дріжджі – 2 ч. л.
- Пшеничне борошно – 400 г.
- Сіль – ? ч.л.
- Олія – 2 ст.л.
- Вода 250 мл.
Для начинки:
- Томатний соус – 2 ст.л.
- Соус Тартар — 1 ст.л.
- Гірчиця – декілька крапель.
- Оливкова олія.
- Сіль та перець за смаком.
- Кріп.
- Шинка – 300 г.
- Твердий сир – 150 г.
- Помідори – 3-4 шт.
- Сир «Моцарела» — 3 кульки.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Прованські трави.
Для початку готуємо тісто. В мене тісто зробила хліб опічка, тому мені простіше. Якщо ж у вас хліб опічки немає, то необхідно в миску висипати 3 ст. л. борошна, додати дріжджі, перемішати. Залити половиною води (попередньо підігрітої, вона має бути теплою). Все перемішати. Дати трошки постояти, хвилин 10. Після чого додати сіль, олію, воду, що залишилась, перемішати і почати поступово додавати решту борошна, постійно помішуючи. Замісити еластичне і не дуже туге тісто. Викласти його в миску, накрити рушником і поставити в тепле місце, щоб воно підійшло, приблизно на пів години.
В цей час можете приготувати соус та нарізати начинку.
Для соусу ми змішуємо в мисочці томатний соус з тартаром, гірчицею та невеликою кількістю кропу. Все перемішуємо та куштуємо на смак, за вашим бажанням додаємо по необхідності ще томатного соусу чи тартару.
Помідори та моцарелу нарізаємо тоненькими кільцями, шинку пласкими шматками середнього розміру, а твердий сир натираємо на терку.
Коли наше тісто готове, ділимо його на дві рівні частини, в нас буде дві піци. Я готувала дві однакові, з тою самою начинкою, але ви за бажанням можете другу наповнити іншими інгредієнтами за вашим смаком.
Так от кожну частину тіста розкатуємо на присипаній борошном поверхні в коло, товщина приблизно 0,5 см.
Намазуємо тісто приготованим соусом по всій поверхні, зверху трохи посипаємо натертим сиром.
Викладаємо шматки шинки, потім помідори і потім моцарелу, при цьому залишаємо хоча б по два сантиметра краю вільного від начинки, ми будемо його підгортати. Трохи солимо та перчимо за смаком, присипаємо прованськими травами за трошки збризкуємо оливковою олією.
Краї підгортаємо на верх, трошки прикриваючи нашу піцу, щоб соус не витікав під час запікання і щоб піца мала гарний та приємний вигляд. Підгорнуті краї змащуємо яєчним жовтком.
Ставимо піцу до попередньо розігрітої печі та випікаємо при 180 градусах приблизно 30 хвилин. Але ви дивіться по своїй печі і по готовності тіста, якщо сірник сухий – піца готова. Занадто довго не тримайте, бо пересушите тісто і воно буде сухим та твердим. В мене наприклад піч запікає не рівномірно, гарно шкварить тільки знизу. Тому піца, яка стояла нижче трохи затверділа і тісто було суховате, а от та що була вище, вийшла в самий раз ніжною та соковитою. Тому враховуйте особливості вашої печі при запіканні.
Готову піцу ділимо на шматки та подаємо до столу в гарячому вигляді.
Дуже чудово смакує з червоним вином, або звичайним пивом. До піци також можна подати якийсь легкий салат зі свіжих овочів.
Смачного 😉
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))