Якщо на вечерю хочеться приготувати щось новеньке та смачненьке, дуже рекомендую цю запечену картоплю. Вона підійде як гарнір до будь-якої страви з м’яса. І по суті запікати її можна будь з чим, що прийдеться вам до смаку. Я поклала те, що була в холодильнику 😉
Інгредієнти:
- Картопля – 5-6 великих.
- Цибуля – 2 шт.
- Сало – 100 г.
- Домашня ковбаска – 100 г.
- Соус тартар.
- Майонез.
- Гірчиця.
- Кетчуп
- Часник – 2 зубчика.
- Соус унагі.
- Сіль та перець.
Картоплю миємо, очищаємо від шкірки та ріжемо тоненькими кільцями, приблизно в 0,5 см. товщиною. Цибулю чистимо та також нарізаємо кільцями.
Викладаємо в форму для запікання спочатку половину нарізаної цибулі, зверху всю картоплю, а потім цибулю, що залишилась. Солимо та перчимо за смаком.
Сало та ковбаску нарізаємо шматочками та також викладаємо зверху на шар картоплі з цибулею.
Готуємо соус. Для цього змішуємо в мисочці соус тартар, майонез, кетчуп, декілька крапель гірчиці та соусу унагі. Видаємо туди ж часник та все ретельно перемішуємо. Пропорції соусу визначайте самі для себе, додаючи всього потроху та куштуючи доки не отримаєте підходящий для вас смак. Я роблю завжди так 😉
Заливаємо соусом картоплю у формі та ставимо в піч. Випікаємо при температурі 180-200 градусів близько 30 хвилин, перевіряючи картоплю на предмет готовності (до м’якості).
Одразу ж подаємо до столу в гарячому вигляді зі смачним м’ясом (краще смаженим) або можна подавати як самостійну страву.
Смачного 😉
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))