Дуже рекомендую цей простий рецепт неймовірно смачного сирника спробувати всім любителям солоденького. Я навіть сама не очікувала, що вийде так смачно. Готувала вперше за цим рецептом і після кількох годин в холодильнику мені здалося, що сирник став твердючий наче камінь. Ну думаю все, пропав…зіпсувала….але ж ні як дійшло до діла, виявилося, що він не такий вже й твердий і дійсно смачний, в міру солодкий. З філіжаночкою кави вранці саме те 😉
Інгредієнти:
1. Кисломолочний сир – 500 г.
2. Вершкове масло – 125 г.
3. Борошно – 200 г. (приблизно).
4. Розпушувач тіста – 10 г.
5. Яйця – 4 шт.
6. Цукор -200 г.
7. Какао – 40 г.
8. Ванільний пудинг – 1 упаковка.
9. Сметана – 100 г.
10. Згущене молоко – 1\2 банки.
11. Горіхи.
12. Сіль.
Спочатку готуємо основу сирника – тісто. Для цього масло кімнатної температури за допомогою виделки розминаємо зі 100 г. цукру, розпушувачем, борошном та какао в дрібну крихту. Борошна спочатку додавайте не багато, а там коли замішуватимете тісто за необхідності додасте ще трошки. В отриману суміш додаємо одне яйце і гарно вимішуємо ніжне пісочне тісто, яке не липне до рук.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і рівномірним шаром викладаємо на дно тісто, формуючи бортики.
Ставимо поки що форму в холодильник. Далі в глибоку миску викладаємо сир і розминаємо його виделкою. Я брала не жирний 5 %, якщо ж у вас домашній сир чи дуже зернистий, то раджу пропустити його через м’ясорубку для надання сирнику більш ніжної та однорідної текстури. До сиру додаємо одну упаковку ванільного пудингу, решту цукру (100 г.), дрібку солі та гарно вимішуємо. В окремій мисці збиваємо зі яйця зі сметаною,
додаємо суміш до сирної маси і за допомогою бленд ера збиваємо все в однорідну суміш без грудочок.
Викладаємо все на основу і ставимо в розігріту духовку.
Випікаємо при 180 градусах 40-50 хвилин (до готовності – сухого сірника і ледь підрум’яниної скоринки). Даємо повністю охолонути, після чого виймаємо з форми (краще за все готувати в роз’ємній формі). Поки готується та охолоджується сирник ставимо варитись згущене молоко у бляшанці. На це потрібно близько 2-3 годин. Після чого йому потрібно охолонути. Горішки можна взяти будь-які на ваш смак, в мене під рукою були волоські. Їх потрібно трошки підсмажити на маленькому вогні на пательні.
Коли і сирник і згущене молоко охолонуть, ретельно змащуємо поверхню сирника згущеним молоком. Зверху викладаємо горішки і трошки поливаємо їх також згущеним молоком.
Ставимо все в холодильник на пару годин. Все смачний десерт готовий, можна запрошувати друзів на каву 😉
Смачного Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))