Ось и наступив сезон баклажанів. То чому б нам не приготувати смачну та корисну страву, а саме тушковані баклажани.
Інгредієнти:
1. Баклажани – 1 кг.
2. Морква – 2 шт.
3. Цибуля – 1 шт.
4. Томатний соус – 2 ст. л.
5. Сіль, перець, приправи.
6. Цукор.
Баклажани гарно миємо та нарізаємо на невеличкі шматочки. Присипаємо їх зверху сіллю, перемішуємо та даємо постояти півгодинки, щоб баклажани пустили сік і разом з ним вийшла притаманна цьому овочу гірчинка. Сік, що утворився зливаємо. Розігріваємо олію в сотейнику. Цибулю очищаємо та дрібно нарізаємо. Викладаємо в сотейник і трохи підсмажуємо. Моркву очищаємо, нарізаємо кільцями та додаємо до цибулі, гарно перемішуємо.
Даємо підсмажитись ще хвилин п’ять. Після чого додаємо сюди ж нарізані баклажани. Заправляємо все томатним соусом, додаємо буквально одну столову ложку цукру, сіль, приправи та перець на ваш смак. Гарно все перемішуємо, накриваємо кришкою та даємо потушкуватись на маленькому вогні десь близько півгодини (до готовності баклажанів). Подаємо до столу як закуску, або гарнір до м’ясної страви.
Смачного Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))