Думаю багато хто з вас любить взимку поласувати смачною квашеною або маринованою капусточкою, але варіант купляти її на ринку чи в магазині не завжди нам підходить. Бо якщо чесно, то досить часто я стикалась з такою ситуацією, що капуста виявляється просто не смачною, занадто жорсткою чи навпаки м’якою (просто розлазиться), швидко псується, я вже не говорю про те, що не відомо хто і в яких умовах її готував.
Тому я пропоную вашій увазі дуже простий та швидкий спосіб приготувати мариновану капусту в домашніх умовах. Вона не тільки виходить хрусткою та просто незрівнянно смачною, але ще й може довго зберігатися в банках, без втарти свого неповторного смаку.
Для приготування капусти на одну 3л. банку необхідно (якщо вам потрібно більше, то відповідно всі інгредієнти збільшуйте пропорційно):
- Білокачанна капуста – 2 кг.
- Морква – 3-4 шт. (великої)
- Часник – 4 зубчика (великі)
- Вода – 1 л.
- Цукор – ? стакану (в мене на 300 мл.)
- Кам’яна сіль – 2 ст. л. (з гіркою)
- Перець горошком – 10 горошинок.
- Гвоздика – 5 шт.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Олія – ? стакану.
- Оцет (9%) – ? стакану.
Спочатку готуємо маринад. Для цього в каструльку наливаємо 1 літр води, додаємо цукор, сіль, перець, гвоздику, лавровий лист. Все ретельно перемішуємо та ставимо на невеликий вогонь. Даємо покипіти 10 хвилин, після чого знімаємо з вогню та даємо трохи охолонути. Після чого додаємо олію та оцет, ретельно перемішуємо та проціджуємо (від перцю, гвоздики та лаврового листа).
В цей час капусту дрібно шинкуємо. Можна просто ножем, а можна використовувати для цього спеціальну шинковку, яку легко знайти в магазині і коштує вона не дорого, але збереже ваш час та сили.
Моркву чистимо і натираємо на терку.
Часник дрібно нарізаємо.
Капусту висапаємо в велику каструлю чи миску і перемішуємо з морквою та часником. Все заливаємо маринадом і придавлюємо чимось важким, щоб маринад повністю покривав капусту, даємо повністю охолонути і трошки постояти так, після чого викладаємо капусту з маринадом в банку та ставимо в холодильник (або інше холодне місце) на одну добу, щоб капуста замаринувалась, а потім можна подавати до столу.
Ця капуста стане чудовим додатком до будь-якої страви, а також окремою стравою пістного столу!!!
Чекаю на ваші коментарі!!!
СМАЧНОГО)))