Піца з мідіями та вершковим сиром

DSC_2871Цього разу вирішила приготувати піцу з вершковим сиром та морепродуктами. Але оскільки окрім мідій нічого не знайшла, то піца вийшла тільки з мідіями. Як на мою думку піца вийшла нормальна, їсти можна, але мідії надають їй специфічного смаку, я б навіть сказала яскраво вираженого рибного смаку, який забиває смак всіх інших інгредієнтів.

Тому в моїй сім’ї вона не дуже сподобалась, ми прихильники більш традиційних (м’ясних) піц. Тому особисто я її готувати більше не буду. Але як кажуть «на вкус и цвет…» може комусь вона прийдеться до смаку, тому ділюся цим рецептом саме з прихильниками морепродуктів.

Єдине що мені дуже сподобалось так це рецепт тіста. В цей раз готувала по іншому і тісто дійсно вийшло дуже ніжним та м’яким. Тепер готуватиму виключно таке тісто для піци.

І моя виключно особиста оцінка «НОРМАЛЬНО».

 

Інгредієнти:

Для тіста:

  1. Яйця – 1 шт.
  2. Вода – 150 г.
  3. Цукор – 20 г.
  4. Дріжджі – 3 г.
  5. Сіль.
  6. Борошно – 600 г.
  7. Оливкова олія – 50 г.

Для начинки:

  1. Мідії – 300 г.
  2. Вершковий сир – 300 г.
  3. Томати – 2 шт.
  4. Цибуля – 1 шт.
  5. Італійські трави.
  6. Зелена цибуля.
  7. Куряче яйце – 1 шт.
  8. Оливкова олія.
  9. Кріп.
  10. Сіль та перець.
  11. Сир «Моцарела» — 100 г.

 

З даних інгредієнтів виходить дві піци середнього розміру.

Для початку готуємо тісто для піци. В миску наливаємо теплу воду і додаємо до неї цукор, сіль, яйце, дріжджі і трохи збиваємо вінчиком.

DSC_2859

 

 

 

 

 

Даємо трохи постояти (хвилин 10), щоб дріжджі «прокинулись». Далі починаємо поступово додавати борошно, оливкову олію. Замішуємо дуже м’яке і ніжне тісто, яке накриваємо рушником і ставимо в тепле місце для того щоб воно підійшло. На це піде приблизно година.

DSC_2860

 

 

 

 

 

В цей час можна підготувати начинку. Моцарелу, помідори та цибулю нарізаємо тоненькоми кільцями.

DSC_2861

 

 

 

 

 

Зелену цибулю та кріп дрібно нарізаємо. Додаємо їх до вершкового сиру, солимо та перчимо за смаком, гарно перемішуємо.

DSC_2862

 

 

 

 

 

Коли тісто вже підійшло, викладаємо його на присипану борошном поверхню та ділимо на дві рівні частини, з яких будемо робити дві піци. Кожний шматок розкатуємо в тонке коло і викладаємо на змащене олією деко.

DSC_2864

 

 

 

 

 

На тісто викладаємо половину вершкового сиру з зеленню.

DSC_2865

 

 

 

 

 

Зверху кладемо мідії, помідори, цибулю та моцарелу. Все присипаємо італійськими травами та збризкуємо трохи оливковою олією. Краї піци трохи підгортаємо, що під час запікання начинка не витекла. Зверху трохи поливаємо збитим яйцем, гарно змазуючи краї піци (там де ми підгорнули тісто). Так само готуємо і другу піцу. За бажанням другу можна зробити з іншою начинкою, для різноманітності.

DSC_2866

 

 

 

 

 

Розігріваємо піч і ставимо туди піцу. Випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин ( в залежності від вашої печі). Готову піцу можна за бажанням посипати свіжою зеленню.

DSC_2869

 

 

 

 

 

Нарізаємо піцу на шматки та подаємо до столу.

DSC_2876

 

Смачного 😉

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.