Різото з креветками

DSC_0636Різото – це не тільки одна з найрозповсюдженіших страв з рису в Італії, але ще й одна з найулюбленіших страв в багатьох країнах світу.

Готують її всі по різному. Його можна готувати як з м’ясом, так і з морепродуктами, додавати за власним смаком різні види овочів, приправ, навіть яєчний омлет (що особисто мені дуже смакує).

Зазвичай для цієї вишуканої страви використовують спеціальний рис сорту «арборіо», адже він збагачений крохмалем. Але, якщо у вас немає змоги придбати саме цей рис, підійде і звичайний.

Сьогодні пропоную вам різото з креветками. Це різото виходить дуже ніжним, ароматним і його ніколи не набридає їсти.

Інгредієнти:

  1. Рис – 400 г.
  2. Креветки – 200 г.
  3. Часник – 3-4 зубчика.
  4. Цибуля – 1 шт. (велика).
  5. Морква – 1 шт. (велика).
  6. Вершки – 150 г. жирність 10 % (щоб не було важкості у шлунку).
  7. Сир «Пармезан» — 100 г.
  8. Кріп.
  9. Сіль та приправи за смаком.
  10. Оливкова олія.
  11. Яйця — 2 шт.
  12. Молоко.

 

Часник очищаємо та нарізаємо на 4 частинки. В сотейник наливаємо оливкову олію та викладаємо часник.

DSC_0581

 

 

 

 

 

Даємо йому трошки обсмажитись на середньому вогні, виймаємо та викидаємо. Він для страви більше не потрібний, його місія збагатити оливкову олію, в якій ми будемо готувати наше різото, своїм ароматом.

Цибулю дрібно нарізаємо та викладаємо в сотейник, обсмажуємо до золотистого кольору, після чого додаємо туди ж натерту на терку моркву, перемішуємо та даємо трошки підсмажитись на маленькому вогні.

DSC_0582

 

 

 

 

 

Рис гарно промиваємо під холодною водою. Рекомендую промивати як мінімум рази три, поки вода не стане прозорою.

Викладаємо його до сотейника, перемішуємо з морквою та цибулею, додаємо м’ясний або овочевий бульйон (якщо немає то можна просто кип’яченої води) так, щоб рис був повністю покритий.  Накриваємо кришкою і даємо хвилин 15 потушкуватися.

DSC_0583

 

 

 

 

 

Наступним кроком додаємо приправи, сіль та кріп за смаком. Пробуємо, коли рис буде майже готовим додаємо м’ясо креветок. Раджу купувати одразу чищені, це зекономить ваш час, сили та матеріальні ресурси.

Потім додаємо вершки. Все перемішуємо і даємо потушкуватись ще хвилин 10. Вся рідина має або випаруватись, або рис її має увібрати в себе.

DSC_0590

 

 

 

 

 

Я додавала ще омлет (бо дуже люблю його в різото), але це вже на ваш вибір.

Для цього два яйця  збила з невеликою кількістю молока і вилила суміш на розігріту пательню. Коли омлет підсмажився з одного боку, обережно перевертаємо його за допомогою лопатки і даємо підрумятись ще й з іншого. Готовий омлет нарізаємо на невеличкі шматочки та додаємо до різото. Все ретельно перемішуємо.

Коли різото вже готове посипаємо його натертим на терку пармезаном, перемішуємо та одразу подаємо до столу.

Їсти різото треба в гарячому вигляді, одразу після приготування. Дуже гарно смакує з вином.

DSC_0639

 

Смачного)))

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.