Ця закуска дуже смачна та апетитна. Готується швидко та легко, а на смак ну просто пальчики оближеш. До того ж користі скільки в печінці. А у вигляді цього чудового паштету її будуть куштувати з задоволенням і дорослі і діти, навіть ті, в яких за звичайних обставин і шматочка печінки не впхнеш. Так що готувати-готувати-готувати, а потім їсти-їсти-їсти)))
Інгредієнти:
- Теляча печінка – 0,5 кг.
- Цибуля – 1 шт. (велика).
- Морква – 1 шт. (велика)
- Вершкове масло – 100 г.
- Сіль.
Печінку бажано за пару годин до початку приготування залити холодною водою та дати так постояти, щоб витекло якомога більше крові. Після чого ріжемо її на невеличкі шматочки і викладаємо в друшляк.
Обдаємо її ретельно кип’ятком. Залишаємо, щоб збігла вода.
В цей час обсмажуємо на сковорідці дрібно нарізану цибулю до прозорості.
Додаємо до неї натерту на терку моркву і трохи підсмажуємо на маленькому вогні.
Наступним кроком викладаємо туди ж шматочки печінки. Все перемішуємо і за необхідності додаємо трохи води, щоб печінка тушкувалась. Солимо за смаком.
Готуємо її таким чином на маленькому вогні, періодично помішуючи, до готовності. Печінка тушиться швидко, тому хвилин 20-30 буде цілком достатньо. Чим довше ви її тримаєте тим жорсткіша вона буде ставати. Готову печінку охолоджуємо та пропускаємо разом з морквою та цибулею (в яких вона тушкувалась) через м’ясорубку три рази.
В отриманий печінковий фарш додаємо м’яке (кімнатної температури) вершкове масло і ретельно все перемішуємо до однорідної маси (пасти). Отриманий печінковий паштет викладаємо в герметичну посудину. Його можна зберігати в холодильнику 3 дні, і вживати по мірі необхідності.
Його можна додавати до картопляного пюре, або до пасти, але найкраще він смакує намащеним на хліб. Дуже рекомендую бутерброди з паштетом та кілечками цибульки зверху. Це просто неперевершена смакота))
Смачного)))
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))