Паштет з печінки

DSC_0915Ця закуска дуже смачна та апетитна. Готується швидко та легко, а на смак ну просто пальчики оближеш. До того ж користі скільки в печінці. А у вигляді цього чудового паштету її будуть куштувати з задоволенням і дорослі і діти, навіть ті, в яких за звичайних обставин і шматочка печінки не впхнеш. Так що готувати-готувати-готувати, а потім їсти-їсти-їсти)))

Інгредієнти:

  1. Теляча печінка – 0,5 кг.
  2. Цибуля – 1 шт. (велика).
  3. Морква – 1 шт. (велика)
  4. Вершкове масло – 100 г.
  5. Сіль.

 

Печінку бажано за пару годин до початку приготування залити холодною водою та дати так постояти, щоб витекло якомога більше крові. Після чого ріжемо її на невеличкі шматочки і викладаємо в друшляк.

DSC_0852

 

 

 

 

 

Обдаємо її ретельно кип’ятком. Залишаємо, щоб збігла вода.

DSC_0853

 

 

 

 

 

В цей час обсмажуємо на сковорідці дрібно нарізану цибулю до прозорості.

Додаємо до неї натерту на терку моркву і трохи підсмажуємо на маленькому вогні.

DSC_0582

 

 

 

 

 

Наступним кроком викладаємо туди ж шматочки печінки. Все перемішуємо і за необхідності додаємо трохи води, щоб печінка тушкувалась. Солимо за смаком.

DSC_0855

 

 

 

 

 

Готуємо її таким чином на маленькому вогні, періодично помішуючи, до готовності. Печінка тушиться швидко, тому хвилин 20-30 буде цілком достатньо. Чим довше ви її тримаєте тим жорсткіша вона буде ставати. Готову печінку охолоджуємо та пропускаємо разом з морквою та цибулею (в яких вона тушкувалась) через м’ясорубку три рази.

DSC_0873

 

 

 

 

 

В отриманий печінковий фарш додаємо м’яке (кімнатної температури) вершкове масло і ретельно все перемішуємо до однорідної маси (пасти). Отриманий печінковий паштет викладаємо в герметичну посудину. Його можна зберігати в холодильнику 3 дні, і вживати по мірі необхідності.

Його можна додавати до картопляного пюре, або до пасти, але найкраще він смакує намащеним на хліб. Дуже рекомендую бутерброди з паштетом та кілечками цибульки зверху. Це просто неперевершена смакота))

DSC_0903

 

Смачного)))

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.