Кукурудзяно-сирна запіканка

DSC_4061Сьогодні вирішила приготувати кукурудзяну запіканку. Рецепт цієї страви привабив мене своїм набором інгредієнтів, а також самою ідеєю. Але на практиці запіканка вийшла не така оригінальна та смачна як я на те сподівалась. Вона вийшла трохи сухувата та з яскраво вираженим смаком твердої, сируватої кукурудзяної каші.

В рецепті за яким я готувала був навмисно зроблений акцент на тому, що для приготування запіканки необхідно використовувати саме кукурудзяну крупу і ні в якому разі не борошно. Я дотрималась цієї умови і пожалкувала про це. Зернятка дуже не приємно хрумтіли на зубах і були явно сируваті. В цілому запіканка смачна ат оригінальна, але саме цей невеличкий нюанс зіпсував все враження. Тому раджу вам обов’язково спробувати цю страву, але класти в неї необхідно саме кукурудзяне борошно (в крайньому випадку крупу змелену на блендері чи в кавомолці), а ніяк не цілу крупу.

Ця запіканка чудово пасує як закуска (при чому дуже ситна) до келиха холодного пива.

Тому обов’язково врахуйте моє зауваження з приводу крупи і гайда готувати смачну запіканку до пива 😉

 

Оцінка страві саме через нюанс з крупою: «НОРМАЛЬНО».

 

Інгредієнти:

  1. Кукурудзяна крупа – 300 г.
  2. Борошно пшеничне – 100 г.
  3. Вершкове масло – 60 г.
  4. Цибуля – 2 шт.
  5. Яйця —  4шт.
  6. Молоко – 250 мл.
  7. Твердий сир – 150 г.
  8. Розпушувач тіста – 10 г.
  9. Зелень.
  10. Консервована кукурудза – 1 банка.
  11. Сіль та перець.
  12. Цукор.

 

Для початку необхідно дещо карамелізувати цибулю. Для цього беремо шматок саме вершкового масла та розтоплюємо його на пательні на маленькому вогні. Після чого вкидаємо туди дрібно нарізані обидві цибулини. Підсмажуємо періодично помішуючи до золотистого кольору,

DSC_4034

 

 

 

 

 

Після чого додаємо одну столову ложку цукру, гарно перемішуємо і даємо ще потушкуватись під зачиненою кришкою дві хвилини. Аді всипаємо до цибулі консервовану кукурудзу. Даємо їм потушкуватись 5 хвилин і вимикаємо вогонь.

DSC_4035

 

 

 

 

 

Наступним кроком беремо глибоку миску і вбиваємо туди яйця, заливаємо все молоком і ретельно збиваємо до однорідної маси. Далі додаємо кукурудзяну крупу (краще попередньо перемелену в борошно), розпушувач, борошно, сіль, перець, дрібно накришену зелень та половину натертого на терку сиру.  Борошна багато не кладіть, щоб запіканка не вийшла засуха. Гарно все перемішуємо.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом і викладаємо туди отриману суміш.

DSC_4037

 

 

 

 

 

Ставимо пектися у попередньо розігріту до 180 градусів піч. Випікаємо хвилин 30 (до сухого сірника). За хвилин 10 до кінця випікання необхідно дістати запіканку та посипати її зверху рештою натертого сиру, знову відправити в піч.

DSC_4055

 

 

 

 

 

Готову запіканку дістаємо з печі, даємо трохи прохолонути, нарізаємо на шматки і подаємо до столу з холодним пінистим пивом і смачним соусом.

DSC_4069

 

Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.